Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Πάτρα [εικόνες]

Μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακάλυψη κρύπτης - στοάς στην περιοχή της Άνω Πόλης στην Πάτρα, που αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες κατεδάφισης ετοιμόρροπων κτηρίων στην περιοχή

 patra arxaia1

Οι μπουλντόζες κατεδάφισαν δύο κτίρια και σε ένα από αυτά εντόπισαν μία σιδερένια πόρτα, η οποία είχε τοποθετηθεί εδώ και 60 περίπου χρόνια. Αυτή η πόρτα μέσα από μία στοά οδηγεί στην αρχαία αγορά της Πάτρας η οποία επεκτείνεται από την οδό Γερμανού μέχρι και το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο στην οδό Ηφαίστου. Η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει τα σχέδια της Αρχαίας Αγοράς, κομμάτια της οποίας θα αναδεικνύονται σιγά σιγά.

 patra krupth

 

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι ενημερωμένη από την πρώτη στιγμή και βρίσκεται επί τόπου παρακολουθώντας τις εργασίες. Σύμφωνα με την επιβλέπουσα Μηχανικό του έργου κατεδάφισης Εύα Αθανασοπούλου εκτιμάται ότι η είσοδος της κρύπτης αποτελεί τμήμα της Ρωμαϊκής Αγοράς, εκδοχή που αν επιβεβαιωθεί θα έχει σίγουρα αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

 Η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας Αναστασία Κουμούση, δήλωσε στο tempo24, ότι «ακόμα δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, αν δεν μπούμε πρώτα μέσα στη στοά». Η κ. Κουμούση τόνισε πάντως ότι τις επόμενες ημέρες θα επιχειρηθεί είσοδος στη στοά από αρμόδια αρχαιολόγο.

patra anaskafh

 Ωστόσο ακόμα κι αν εντοπιστεί κάποιο εύρημα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κανείς δεν θα είναι σε θέση να πει τίποτα, αν πρώτα δεν ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού.

 

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS