Κύθηρα: Ενήμερη από τον Μάιο η κυβέρνηση για τις ελλείψεις της πυροσβεστικής

 

Την ώρα που οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στα Κύθηρα καταστρέφοντας σχεδόν το 1/3 του νησιού και οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από τη μανία της πύρινης λαίλαπας, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύουν επίθεση η μία στην άλλη για τις ευθύνες της καταστροφικής φωτιάς.

Την ώρα, λοιπόν, που ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας,
κατηγόρησε τον Δήμαρχο των Κυθήρων ότι είναι «δεκανίκι της επικοινωνιακής προπαγάνδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και έριξε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση διότι «δεν ανανέωσε τον στόλο αεροπυρόσβεσης όταν δεν βρισκόμαστε σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας», ο Ριζοσπάστης φέρνει στη δημοσιότητα ανακοίνωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» Λακωνίας - Κυθήρων σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση γνώριζε εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες, από τον Μάιο συγκεκριμένα, τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετώπιζαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Κλιμάκια σε Λακωνία και Κύθηρα.

Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» είχε αναδείξει έγκαιρα και είχε προειδοποιήσει, όπως υπενθυμίζει με χθεσινή της ανακοίνωση, για τους κινδύνους που εγκυμονούσαν οι ελλείψεις στις δομές πυροπροστασίας αυτών των περιοχών. Παρ' όλα αυτά, δεν έγινε τίποτα που να μπορούσε να αποσοβήσει τις καταστροφές σε Μάνη και Κύθηρα.

Τον Μάιο, συγκεκριμένα, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» Λακωνίας - Κυθήρων έστειλε έγγραφο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, αναφέροντας πως «η Πυροσβεστική δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συμβάντων, καθότι οι ελλείψεις σε προσωπικό και μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό είναι τέτοιες που δυσκολεύουν τη διεκπεραίωση του έργου μας και την επιτυχία της αποστολής μας». Υπογράμμιζε δε: «Τα προβλήματα σάς είναι γνωστά, όπως γνωστές σάς είναι και οι διαχρονικά συνεχιζόμενες περικοπές της υπηρετούσας δύναμης του νομού (σ.σ. Λακωνίας) σε προσωπικό, όπου παρ' όλες τις περικοπές θέσεων εξακολουθούμε να έχουμε κενά σε προσωπικό. Η Λακωνία βρίσκεται στην πρώτη ζώνη επικινδυνότητας από πλευράς κλιματολογικών συνθηκών και βλάστησης και, το κυριότερο, έχει κηρυχθεί πυρόπληκτη περιοχή».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS