Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα - Απεργούν οι εμποροϋπαλλήλοι

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή 16 Ιουλίου 2017, τα εμπορικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα, με τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να λειτουργούν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν σήμερα απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ).

Στη Θεσσαλονίκη, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, στις 08:30 το πρωί ενώ έχουν εκφράσει και την πρόθεση να πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αίτημα την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Στο ίδιο σημείο έχουν δώσει ραντεβού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενδεχομένως πορεία, στις 10:00 το πρωί, μέλη του Συντονισμού Δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, με συμμετοχή ατόμων της Ταξικής Πρωτοβουλίας Εμποροϋπαλλήλων

Από τις 10 Ιουλίου 2017 ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 και αύριο θα είναι ανοικτά τα καταστήματα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του θεσμοθετημένου ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο.

Σημειώνεται ότι με πρόσφατη υπουργική απόφαση καθορίστηκε σε ποιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπορούν να παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS