ΕΛΛΑΔΑ

45 νέα περιπολικά οχήματα στο Λιμενικό [εικόνες]

limeniko-0808-2

Στη διάθεση 45 νέων περιπολικών οχημάτων στις λιμενικές Αρχές της χώρας, για την ενδυνάμωση του επιχειρησιακού τους έργου, προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τα οχήματα παρέλαβε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στην επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος στην Ελευσίνα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Αθανάσιου Αθανασόπουλου και του Β' υπαρχηγού, αντιναύαρχου Βασίλειου Σιέττου.

limeniko-0808-1

Η αγορά των νέων περιπολικών οχημάτων, που ολοκληρώθηκε με απορρόφηση πόρων σε ποσοστό 95% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, θα ενισχύσει το έργο της αστυνόμευσης των λιμεναρχείων της χώρας, με προτεραιότητα την παραμεθόριο.
«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προβεί σε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, μέσω της έγκαιρης απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων. Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα» τόνισε σε δήλωσή του ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

limeniko-0808-3

Ο υπουργός, επίσης, επισκέφθηκε τους χώρους της βάσης και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τη δραστηριότητά της και ιδιαίτερα για την πορεία των εργασιών επισκευής πλωτών και χερσαίων μέσων του λιμενικού. «Το έργο της επισκευαστικής βάσης είναι κομβικό για τη συντήρηση και ομαλή λειτουργία των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος» ανέφερε και προσέθεσε ότι «τα στελέχη της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, παράγουν ένα πολύ αξιόλογο έργο και αξίζουν συγχαρητήρια».

limeniko-0808-5

Στο τέλος της επίσκεψης διεξήχθη σύσκεψη, όπου παρουσιάσθηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση των έργων, που αφορούν την επισκευαστική βάση.

limeniko-0808-4

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS