Τσιόδρας: 26 νεκροί, 71 νέα κρούσματα, 892 συνολικά τα κρούσματα

Τσιόδρας: 26 νεκροί, 71 νέα κρούσματα, 892 συνολικά τα κρούσματα

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα σήμερα επιβεβαιώθηκαν 71 νέα κρούσματα, με τα οποία ανεβαίνει ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με κοροναϊό στην Ελλάδα, στα 892. Οι νεκροί στη χώρα μας, έφτασαν σήμερα τους 26.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως 57 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι 54 είναι διασωληνωμένοι.

Αναφερόμενος στο θάνατο του γερμανού καθηγητή που επισκέφτηκε για σεμινάρια το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως παρουσιάστηκε θρόμβωση στον ασθενή.

Εγκρίθηκε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής

Οι ίδιος ανακοίνωσε πως η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για όσους νοσηλεύονται, καθώς τα νέα δεδομένα που προκύπτουν θέτουν τους πάντες σε επαγρύπνηση και κυρίως τους γιατρούς-επιστήμονες που έχουν αναλάβει το καθήκον να είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ανάγκη του μέτρου να περιοριστούν οι μετακινήσεις σημειώνοντας πως :«η πορεία της επιδημίας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα περιορισμού και την τήρησή τους».

«Δεν θα γίνουμε Ιταλία»

Ο κ. Τσιόδρας όπως σημείωσε, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η χώρα μας, εξαιτίας του γεγονότος ότι πάρθηκαν άμεσα αυστηρά μέτρα, δεν προβλέπεται να έχει την πορεία της Ιταλίας. Όπως «διαβάζουν» και οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και σύμφωνα και με τον ίδιο τον κ. Τσιόδρα, ο αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα μας, μέχρι στιγμής, δεν έχουν επιθετική αύξηση, όπως συνέβαινε στην Ιταλία ή στην Ισπανία.

 

Χαρδαλιάς: «5824 επαφές κρουσμάτων σε καραντίνα»

Κατά την ενημέρωση των συντακτών υγείας ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι 5824 δυνητικές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ή ταξιδιώτες τέθηκαν σε κατ' οίκον καραντίνα, ενώ 825 πολίτες ολοκλήρωσαν την περίοδο απομόνωσης.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 1100 έλεγχοι στα άτομα που βρίσκονται σε κατ΄ οίκον και σε 92 πολίτες επεβλήθη πρόστιμο 5.000 ευρώ για παράβαση των μέτρων, προαναγγέλλοντας ότι τις επόμενες τρεις ημέρες οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS