Το «κατηγορώ» της οικογένειας του 10χρονου:Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας οδήγησε στην τραγωδία στην Μύκονο

kaloleivadimikonosready

«Nα μας απαντήσουν οι αρμόδιοι πόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν κλήθηκε το Λιμενικό για τους ιδιοκτήτες και τον χειριστή στην επιχείρηση με τα θαλάσσια σπορ στο Καλό Λιβάδι», είναι το αμείλικτο ερώτημα που θέτει η οικογένεια του 10χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του το απόγευμα της Δευτέρας στη Μύκονο βυθίζοντας στη θλίψη όλη την Ελλάδα.

Τα βασικά σημεία των επιχειρημάτων της οικογένειας συγκροτούν ένα δριμύ κατηγορώ εναντίον όλων όσοι με πράξεις ή και με παραλείψεις τους οδήγησαν την ακολουθία των γεγονότων στο θάνατο του 10χρονου την ώρα που έκανε θαλάσσια σπορ σε μια από τις παραλίες του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού στην Ελλάδα.

«Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι που δηλώνουν με ταχύτητα αστραπής ότι όλα είναι «νόμιμα», τι μέτρα ασφαλείας προβλέπει η εν λόγω άδεια;», επισημαίνουν οι νομικοί της οικογένειας του 10χρονου.

«Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι που κόπτονται για τα δήθεν μέτρα ασφαλείας αν στο τραγικό έγκλημα τηρήθηκαν τα νόμιμα μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν την ύπαρξη και δεύτερου ατόμου στο σκάφος κι αν ο νόμος επιτρέπει τέτοιου είδους σπορ με επτά μποφόρ», λένε οι ίδιες πηγές καταγγέλλοντας παραβίαση των όρων ασφαλείας και προσθέτουν: «Να μας απαντήσουν οι αρμόδιοι αν η αντίδραση του χειριστή του σκάφους και η απότομη στροφή που πήρε ο χειριστής-φονιάς σε εκείνη την περίσταση με εκείνη την κατάσταση θαλάσσης συνάδει με τα προσήκοντα μέτρα ασφαλείας».

Αξίζει να σημειθεί πως, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα, η προπέλα του σκάφους ήταν εκείνη που τραυμάτισε θανάσιμα το 10χρονο αγόρι. Μεταξύ, άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια ελιγμών του εν λόγω Τ/Χ, ενώ αυτό έλκυε δύο θαλάσσια έλκηθρα (σ.σ. κουλούρες) με τέσσερις ανήλικους επιβαίνοντες επί αυτών, (δύο σε κάθε έλκηθρο αντίστοιχα) ο 10χρονος βρέθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS