ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλογιάννη:50% κάτω οι Έλληνες τουρίστες στην πατρίδα τους

kefalogianniolgaready

Είναι ένα φαινόμενο που φέτος απαντάται σε πάρα πολλά παραθεριστικά σημεία της χώρας. Τα καταλύματα να έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100%, αλλά οι πελάτες να είναι στην πλειοψηφία τους ξένοι. Οι Ελληνες, μάλλον, έμειναν σπίτι τους!
Το γεγονός παραδέχθηκε και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας την Τρίτη στο ΜΕΓΚΑ. Επισήμανε, δε, πως σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση του λεγόμενου εσωτερικού τουρισμού αγγίζει ακόμα και το 50%.
Συγκεκριμένα επισήμανε: «Ανάλογα με τον προορισμό υπάρχουν μειώσεις έως και 50%. Μπορεί και παραπάνω». Παραδέχθηκε επίσης πως γίνεται προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού.
Όσο για το αιφνίδιο κλείσιμο του ρωσικού tour operator φάνηκε καθησυχαστική. Τόνισε πως η ρωσική πλευρά προτίθεται να καλύψει όσους έχουν υποστεί ζημιά από την πτώχευση του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου.
Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη υπάρχει η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης από τη Ρωσία για τις ζημιές που προκάλεσε η πτώχευση του ρωσικού tour operator.
Η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι ιδιωτικές τουριστικές επιχειρήσεις «κινήθηκαν με ωριμότητα» και τόνισε ότι η Ελλάδα έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο προς τα έξω σε μία σημαντική τουριστική αγορά όπως αυτή της Ρωσίας.
Προσδιόρισε τέλος περί τους 8.000-10.000 τους Ρώσους πελάτες του πρακτορείου που βρίσκονται στη χώρα μας και διαβεβαίωσε ότι θα επαναπατριστούν κανονικά.

menoumespiti 300

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

menoumespiti 300

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS