Ζημιές 300 εκατ. € από την χρεοκοπία ρωσικών πρακτορείων ρωσικά

posoitouristesready

Έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ χάνει προς το παρόν η Ελλάδα από τα «κανόνια» μεγάλων τουριστικών γραφείων της Ρωσίας.
Οι Έλληνες ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες εκφράζουν μάλιστα την ανησυχία τους ότι, αν συνεχιστεί το ντόμινο των χρεοκοπιών ρωσικών tour operators, τότε η ζημία για τον ελληνικό τουρισμό θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Από τα μέσα Ιουλίου και μέχρι σήμερα, πέντε γραφεία κατέβασαν ρολά. Το Labirint, που ήταν το 5ο μεγαλύτερο στη χώρα, η κατάρρευση του οποίου οδήγησε σε χρεοκοπία προχθές και το Intaer (και τα μικρότερα NEVA, Expo-Tour, Windrose World).
Η βασική αιτία που «σκάνε» τα τουριστικά γραφεία της Ρωσίας είναι η μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ρώσων καταναλωτών, λόγω της υποτίμησης που έχει υποστεί το ρούβλι, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι ταξιδιωτικών γραφείων της Ρωσίας, η αρνητική οικονομική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα έχει ως επακόλουθο πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας να μην ταξιδεύουν. Με αποτέλεσμα κάποια γραφεία που δραστηριοποιήθηκαν στην αγορά την τελευταία τριετία και ακολούθησαν επιθετική πολιτική, πουλώντας πακέτα κάτω του κόστους, να οδηγούνται τώρα στη χρεοκοπία.
Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα γραφεία είναι σε επίπεδο ασφαλιστικών καλύψεων «γυμνά», με αποτέλεσμα να ανακύπτει μείζον πρόβλημα και με τις αποζημιώσεις των Ρώσων τουριστών, καθώς οι ρωσικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούν να τους «καλύψουν».
Πηγή: Έθνος

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS