Αττική:Το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου

iosditikouneilouready

Το πρώτο περιστατικό λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου για το 2014 ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ,μετά την εργαστηριακή επιβεβαίωση.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το περιστατικό αφορά σε άνδρα 85 ετών, κάτοικο Ανατολικής Αττικής, ο οποίος, όπως έγινε γνωστό, δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα σε άλλες περιοχές της χώρας.
Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί σταθερά κατά τους θερινούς μήνες τα πέντε τελευταία χρόνια από το 2010 στη χώρα μας και ανθρώπινα κρούσματα λοίμωξης έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, ωστόσο οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού δεν μπορούν να προβλεφθούν απόλυτα.
Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα των ετών 2010-2013 και τη διεθνή βιβλιογραφία, το Κέντρο έχει ήδη ενημερώσει από τα τέλη της προηγούμενης περιόδου μετάδοσης τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι αναμένεται η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου και κατά το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα έλεγχου των κουνουπιών σε όλη την επικράτεια. Επίσης, έχουν ενημερωθεί αντίστοιχα από τις αρχές του καλοκαιριού οι επαγγελματίες υγείας της χώρας για τις κλινικές εκδηλώσεις του ιού του Δυτικού Νείλου και την ανάγκη επιτήρησης των κρουσμάτων.
Σημειώνεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτωματολογία. Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις της νόσου αφορούν συνήθως ηλικιωμένους, καθώς και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς).
Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τόσο τη χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σητών, κουνουπιέρων κλπ όσο και την αποφυγή λιμναζόντων νερών σε αυλές και μπαλκόνια (γλάστρες κλπ).

Διαβάστε εδώ οδηγίες

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ