Αλλαγές στον ΚΟΚ στα διπλώματα και στα πρόστιμα

kikloforiaetimo

Αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), στον τρόπο χορήγησης των διπλωμάτων και στον τρόπο επιλογής των εξεταστών, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Άτυπου Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο με βασικό θέμα την οδική ασφάλεια.
Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών έχει επεξεργαστεί 40 άρθρα του ΚΟΚ στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της αναθεώρησής του και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει μείωση στα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων, τα οποία όμως δε θεωρούνται ότι σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση ατυχημάτων.

Αλλάζουν οι εξεταστές και τα βιβλία

Το υπουργείο Υποδομών έχει θέσει υπό επεξεργασία νέο θεσμικό πλαίσιο και την οργάνωση της πολιτείας των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί άμεσα.
Παράλληλα ολοκληρώθηκε η συγγραφή νέων εγχειριδίων για τους υποψήφιους οδηγούς όλων των κατηγοριών οχημάτων, καθώς επίσης και η δημιουργία μηχανογραφικής εφαρμογής για την εποπτεία του έργου των εξετάσεων. Επίσης προωθείται η μηχανοργάνωση της λειτουργίας των σχολών εκπαίδευσης και των υπηρεσιών Μεταφορών των περιφερειών της χώρας, με στόχο την καλύτερη εποπτεία, απλοποίηση και μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Σε ότι αφορά τα θανατηφόρα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στα τμήματα των εθνικών οδών που λειτουργούν με το σύστημα παραχώρησης σε σχέση με την προ της έναρξης παραχώρησης περίοδο.
Πάντως, στις εργασίες του συμβουλίου, ετέθη η ανάγκη χάραξης μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την οδική ασφάλεια με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ελαχιστοποίηση των θανάτων και των τραυματισμών.

Η Ελλάδα θα ζητήσει χρήματα για έργα υποδομών

Μάλιστα, σε ότι αφορά τα έργα συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων της χώρας μας , όπως ο ίδιος είπε, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 500 εκατ. ευρώ για την ερχόμενη 6ετία.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΕ και επίτροπος Μεταφορών Σιμ Κάλλας επεσήμανε ότι έχουν ήδη προϋπολογιστεί 200 εκατομμύρια ευρώ από τα ομόλογα έργων για τη χρηματοδότηση τριών πιλοτικών έργων υποδομής στην Ευρώπη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS