Στην Peugeot πούλησε η General Motors την Opel έναντι €2,2 δισ.

Στην Peugeot πούλησε η General Motors την Opel έναντι €2,2 δισ.

Ο όμιλος PSA συμφώνησε να εξαγοράσει την Opel από την General Motors σε μια συμφωνία που αποτιμά την εταιρία στα 2,2 δισεκ. ευρώ, δημιουργώντας έναν νέο περιφερειακό κολοσσό στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών που θα αποτελέσει πρόκληση για την Volkswagen που έχει ηγετική θέση στην αγορά.

Η κατασκευάστρια εταιρία των οχημάτων Peugeot και Citroen δεσμεύθηκε να καταστήσει και πάλι κερδοφόρα την Opel και τη βρετανική της μονάδα Vauxhall, με λειτουργικό περιθώριο 2% εντός τριών ετών και 6% έως το 2026, χάρη στα 1,7 δισεκ. ευρώ δαπανών που θα εξοικονομηθούν από τη συνένωση δυνάμεων.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η μεταστροφή της Opel-Vauxhall θα επιταχυνθεί σημαντικά με τη στήριξή μας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της PSA Κάρλος Ταβάρες στη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Με την απόκτηση της Opel, ο γαλλικός όμιλος θα ξεπεράσει την ανταγωνίστρια Renault και θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης βάσει πωλήσεων, με ποσοστό αγοράς 16% έναντι 24% της VW. Πέρυσι, η PSA και η GM Europe κατέγραψαν 72 δισεκ. ευρώ έσοδα και πούλησαν 4,3 εκατ. οχήματα.

Η GM θα λάβει 1,32 δισεκ. ευρώ για τη μονάδα οχημάτων της Opel. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία και η BNP Paribas θα καταβάλουν επιπλέον 900 εκατ. ευρώ για τον χρηματοδοτικό βραχίονα της Opel.

Η πώληση της Opel σφραγίζει την έξοδο της GM από την Ευρώπη. Οκτώ χρόνια αφού έφτασε κοντά στο να πουλήσει την Opel στην Magna International, η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ έχει δεχθεί πιέσεις από τους επενδυτές να πουλήσει τη μονάδα και να επικεντρωθεί στην αύξηση της κερδοφορίας της.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS