Σοκαριστικό ατύχημα στο Μπαχρέιν: Η Ferrari του Ραικόνεν έσπασε στα δύο πόδι μηχανικού

Σοκαριστικό ατύχημα στο Μπαχρέιν: Η Ferrari του Ραικόνεν έσπασε στα δύο πόδι μηχανικού

Ένα σοκαριστικό ατύχημα σημάδεψε το γκραν πρι του Μπαχρέιν την Κυριακή όταν η Ferrari του Ραικόνεν παρέσυρε μηχανικό της ομάδας κατά τη διάρκεια πιτ στοπ με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι.

Ο Φραντσέσκο Τσιγκορίνι ήταν μέλος της ομάδας που άλλαζε το πίσω αριστερό λάστιχο της Ferrrari του Φινλανδού οδηγού όταν άγνωστο γιατί το αυτοκίνητο ξεκίνησε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η αλλαγή με αποτέλεσμα το πόδιο του μηχανικού να εγκλωβιστεί κάτω από το λάστιχο και να σπάσει.

Σύμφωνα με τον Ραικόνεν η ομάδα είχε δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει. «Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν βλέπω πράσινο φως ξεκινάω. Δεν θα μπορούσα να γνωρίζω ότι υπήρχε θέμα με τον πίσω αριστερό τροχό. Άμεσα η ομάδα μου είπε να σταματήσω. Δυστυχώς κάτι πρέπει να πήγε λάθος και θα ψάχουμε να βρούμε τι συνέβη» ανέφερε στη δήλωσή του μετά το τέλος του αγώνα ο Φινλανδός οδηγός.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=pgmVEsAEIng

Οι διοργανωτές του αγώνα επέβαλαν πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ιταλική ομάδα για μη ασφαλή έξοδο από τα πιτ.

Το περιστατικό είχε, μάλιστα, και αγωνιστικές επιπτώσεις για τον Ραικόνεν καθώς υποχρεώθηκε να σταματήσει μέχρις ότου να μπει στη θέση του ο νέος τροχός καθώς οι κανονισμοί απαγορεύουν σε μονοθέσιο να επιστρέψει στον αγώνα με λάστιχα διαφορετικής γόμας.

«Αυτό που συνέβη στον Φραντσέσκο στο πιτ στοπ ήταν εξαιρετικά ατυχές. Λυπόμαστε γι' αυτό και ελπίζουμε να επιστρέψει σύντομα» πρόσθεσε στη δήλωσή του ο Κίμι Ραικόνεν.

Σύμφωνα με τον Guardian η Ferrari είχε ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο για μη ασφαλή έξοδο από τα πιτ στοπ και στη διάρκεια της προπόνησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS