Νέο Peugeot 2008 ... τεχνολογία και τεχνογνωσία [test]

Νέο Peugeot 2008 ... τεχνολογία και τεχνογνωσία [test]

του Δημήτρη Κληρονόμου

Το νέομοντέλο έρχεται ως γνήσιος εκφραστής του οράματος της γαλλικής εταιρείαςγια ένα συναρπαστικό μέλλον, και αποτελεί τη σύγχρονη μετουσίωση μιας ενστικτώδους και ευέλικτης οδηγικής εμπειρίας. Πρόκειται για ένα αυθεντικό όχημα ελεύθερου χρόνου σε ότι αφορά τις διαστάσεις του, που ξεχωρίζει χάρη στο ιδιαίτερα δυναμικό του στυλ. 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΑΣ

Το αυτοκίνητο υιοθετεί τεχνολογία τελευταίας γενιάς, καθώς και εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί με ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Πεζό από πλευράς τεχνογνωσίας. Το νέο μοντέλο προσφέρει την ελευθερία επιλογής κινησηςμέσα από τρεις τύπους κινητήρων: ηλεκτρικό, βενζίνης και ντίζελ με όλους να εξασφαλίζουν εντυπωσιακές και ταυτόχρονα οικονομικές επιδόσεις. 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Ο κόσμος αλλάζει. Νέες προκλήσεις επιζητούν νέες απαντήσεις σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Με τα διακόσια οκτώ χρόνια της ιστορίας της, η Πεζό φαίνεται να ακολουθεί πιστά τη δέσμευσή της, βαδίζοντας σταθερά προς την εποχή της ενεργειακής μετάβασης. Με το νέο μοντέλο επιβεβαιώνεται τοόραμα της μάρκας για το μέλλον της αυτοκίνησης και αποδεικνύεται ότι η τεχνολογία και η απόλαυση δεν είναι δύο έννοιες  ασύμβατες και ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να γοητεύσει! Το νέο Πεζό προέρχεται από την καρδιά της κατηγορίας των κόμπακτ μοντέλων, συμβάλλοντας στο δόγμα που αποτελεί και τη σημερινή επιτυχία των μοντέλων της φιρμας : κυριαρχία μέσω του ντιζάιν και σαφής διαφοροποίηση μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

ΔΥΝΑΜΙΚΟ  ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ

Δυναμικό και ξεχωριστό σε εμφάνιση, το ΝΈΟ μοντέλο, μοιάζει να εκπληρώνει τις φιλοδοξίες για τη δημιουργία μιας νέας και εντυπωσιακής σελίδας στην ιστορία  της γαλλικής εταιρείας και βρίσκεται σε απόλυτη σχεδιαστική συνάφεια με τα σημερινά μοντέλα της μάρκας, επιδεικνύοντας παράλληλα και μία δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. 

078EA571 3D24 4F6C A3C6 721BC3634B93

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ

Οι απόλυτα ισορροπημένες γραμμές και οι ιδανικές αναλογίες συνθέτουν την εικόνα ενός συνόλου με έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ που κάνει το καπό να μοιάζει πιο οριζόντιο και συντελεί στη δημιουργία μιας εικόνας έντονου δυναμισμού. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει ακόμα και από τους μεγάλους τροχούς και τα τονισμένα προστατευτικά «φρύδια» των φτερών. 

ΔΟΝΤΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ

Το εμπρός μέρος ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα, το σμιλεμένο καπό και τα Λεντ φώτα ημέρας που παραπέμπουν σε δόντια λιονταριού. Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι γραμμές του προφίλ που τραβούν αμέσως τα βλέμματα, χάρη στην τριγωνική διαμόρφωση των επιφανειών του. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζωντανό και δυναμικό στυλ, που αντιπροσωπεύει ένα πραγματικό τεχνολογικό επίτευγμα σε ότι αφορά τη συνοχή των επιμέρους τμημάτων. Αυτές οι γραμμές καταλήγουν στην πίσω πόρτα, αναδεικνύοντας μια αδιαμφισβήτητη συνοχή και μία συνολική ομοιογένεια. 

ΖΑΝΤΕΣ ΔΕΚΑΟΚΤΩ ΙΝΤΣΩΝ

Η συνολική εικόνα αντανακλά στιβαρότητα, πράγμα που φαίνεται ακόμα και από τους μεγάλους τροχούς και τα έντονα ‘φουσκωμένα’ φτερά. Οι ζάντες των δεκαοχτώ ιντσών διαθέτουν ειδικά ένθετα που συγκεντρώνουν δύο πλεονεκτήματα την ευκολότερη δυνατότητα επιλογής και τον σημαντικό περιορισμό του βάρους : τέσσερα κιλά μόνο από τους τροχούς.

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Εμφανής είναι και η σημαντική αναβάθμιση της ποιότητας. Κομψότητα στην εξωτερική εμφάνιση χάρη στη μαύρη οροφή  και τη μεταξοτυπία στην πίσω κολώνα στις σπέσιαλεκδόσειςΜυώδες, με έντονα φαρδείς ώμους, το πίσω μέρος περιλαμβάνει τα φωτιστικά σώματα με τη γνώριμη πλέον  μαύρη γυαλιστερή ‘φάσα’ ανάμεσά τους, και την εξάτμιση με τη διπλή απόληξη, σε ωρισμενες  εκδόσεις

ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η φωτιστική ταυτότητα του πίσω μέρους με τις ‘νυχιές’ στα φωτιστικά σώματα:Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο που διακρίνεται μέρα και νύχτα και απαντάται πλέον στο πίσω μέρος όλων των εκδόσεων και στα φωτιστικά σώματα των μεγάλων εκδόσεων της μάρκας. Τα πίσω φωτιστικά σώματα χρησιμοποιούν τεχνολογία Λεντ σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού. Επιπρόσθετα, το μοντέλο μπορεί να προσφερθεί και με εντυπωσιακά και ξεχωριστά εξωτερικά χρώματα που συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στο στυλ του. Τέλος λοιπόν στη μονοτονία! Εσωτερικά, ξεχωρίζουν τα χρώματα και τα ποιοτικά υλικά που συνδυάζονται με τον καλύτερο τρόπο, επιτυγχάνοντας την τέλεια συναρμογή. 

DD5A31A4 1216 46C7 890B 1FFF01E6BCA4

ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Η ευρυχωρία στα πίσω καθίσματαρεκόρ για την νέα πλατφόρμαχαρίζει στο νέο νέο μοντέλο τον χαρακτηρισμό του εξαιρετικά ευέλικτου. Το μεγάλο συνολικό μήκος των και το μακρύ μεταξόνιο των  εξασφαλίζουν επίσης και έναν άνετο χώρο αποσκευών με συνολική χωρητικότητα που φτάνει τα τετρακόσια τριάντα τέσσερα λίτρα ανεξαρτήτως κινητήρα, ακόμα και στην ηλεκτροκίνητη έκδοση! Η ευκολία διαμόρφωσης του εσωτερικού διασφαλίζεται από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που ρυθμίζεται σε δύο θέσεις και δημιουργεί έναν εντελώς επίπεδο χώρο φόρτωσης, μόλις αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα. Η πληθώρα νέων αποθηκευτικών χώρων στο εσωτερικό δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να μεταφέρει χωρίς πρόβλημα όλα τα προσωπικά του αντικείμενα. Πέρα από τις θήκες στις πόρτες και το ντουλαπάκι του συνοδηγού, στο εσωτερικό υπάρχει χώρος κάτω από κεντρικό υποβραχιόνιο αλλά και μπροστά από το μοχλό των ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχει και ένας ακόμα διακριτικός χώρος στη βάση της κεντρικής κονσόλας, όπου μπορεί κανείς να τοποθετήσει και να φορτίσει επαγωγικά το τηλέφωνό του.Χάρη στη μεγάλη ανοιγόμενη οροφή, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα εξαιρετικά φωτεινό εσωτερικό και μία πρόσθετη αίσθηση ευρυχωρίας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ

Το κοκπιτ διατηρεί τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά και προσφέρει μοναδικό επίπεδο εργονομίας, προκαλώντας τις αισθήσειςΗ τεχνολογία που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από πέντε εκατομμύρια πελάτες αυτοκινήτων Πεζό σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάζεται τώρα στο νέο μοντέλο σε μία εντελώς νέα μορφή.

71C65CF0 6905 45ED 8F14 3C1B2703F719

Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δέκα ιντσών στο βασικό εξοπλισμό, παρουσιάζει όλες τις ενδείξεις με τη μορφή ολογράμματος.  Οι πληροφορίες εμφανίζονται πιο κοντά ή πιο μακριά από τα μάτια του οδηγού, ανάλογα με τη σημαντικότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα τους, μειώνοντας έτσι κατά μισό περίπου δευτερόλεπτο το χρόνο αντίδρασής του. Το νέο κοκπιτ  αποτελεί μία πραγματική καινοτομία, μια παγκόσμια πρωτιά στην κατηγορία. Βελτιώνει με κάθε τρόπο την οδήγηση: αποτελεσματικότητα, ευκολία ανάγνωσης πληροφοριών και ασφάλεια, βρίσκονται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα.

ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ανάλογα με την έκδοση, η οθόνη αφής μπορεί να έχει διαγώνιο μέχρι και δεκα ίντσες και ελέγχεται από διακόπτες αφής πίσω από τους διακόπτες αεροπορικού τύπου. Η ακρίβεια στη συναρμολόγηση και η αξιοπιστία κάνουν επίσης αισθητή την παρουσία τους, καθώς, εκτός από την εμφάνιση, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην αίσθηση της αφής, γεγονός που πιστοποιείται και από τη χρήση μαλακών επενδύσεων στο ταμπλό και εκλεπτυσμένων υλικών σε διάφορα σημεία του εσωτερικού

35D694BA 1C00 4365 91DD F01A50559777

Τα πάνελ των θυρών και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες του ταμπλό έχουν εμφάνιση “ανθρακονήματος”, ενώ ο έλεγχος του κιβωτίουείναι αποκλειστικάηλεκτρικός,εξασφαλίζοντας έτσι σχεδόν ‘διαισθητική’ λειτουργία. Οι αλλαγές πραγματοποιούνται και από το τιμόνι, ώστε ο οδηγός να έχει πάντα τον έλεγχο.Μοναδικό για την κατηγορία είναι το επίπεδο εξοπλισμού και ο αριθμός των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που προέρχονται από μοντέλα ανώτερων κατηγοριών και ενσωματώνουν  την προηγμένη τεχνογνωσία  της φίρμας. Στην εντυπωσιακή παλέτα του τεχνολογικού εξοπλισμού περιλαμβάνονται άφθονα πρωτοποριακά  συστήματα. 

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ

Βασισμένο στη πλατφόρμα τελευταίας γενιάς, το νέο μοντέλο είναι ένα όχημα που δίνει τη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών σε ότι αφορά την κίνησή του. Προσφέρει την ελευθερία επιλογής του τύπου του κινητήρα ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

ΠΡΩΤΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η οικονομία αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην εξέλιξη του συγκεκριμένου μοντέλου, καθώς όλοι οι κινητήρες διαθέτουν ελεγχόμενη εισαγωγή αέρα, τροχούς που κατευθύνουν τη ροή του αέρα, βελτιώνοντας έτσι τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι συναρπαστική. Για αυτό τον λόγο το νέο  δίνει τη δυνατότητα να πάρετε μία γεύση της νέας εποχής συγκινήσεων, ο οδηγός απολαμβάνει μία υψηλού επιπέδου κίνηση χωρίς ίχνος κραδασμών και θορύβου. Η απόλαυση συμπληρώνεται και από το αίσθημα της ελευθερίας κίνησης στο κέντρο της πόλης ακόμα και σε περιοχές απαγόρευσης της κυκλοφορίας των συμβατικών οχημάτων.Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη ροή και την κατανάλωση ενέργειας, απεικονίζονται στην κεντρική οθόνη με τρόπο άμεσα κατανοητό από τον οδηγό. 

Στη λειτουργία του συστήματος περιλαμβάνονται και δύο επιλογές ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, οι οποίες είναι άμεσα προσβάσιμες από τον μοχλό ταχυτήτων Ένα θεμελιώδες μέγεθος που ανέκαθεν χαρακτήριζε τα μοντέλα της Πεζό , είναι και η οδική τους συμπεριφορά. Στο νέο μοντέλο , έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο χαρακτηριστικό αυτό καθώς η οδική του συμπεριφορά δεν διαφοροποιείται καθόλου σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή τα μοντέλα ντίζελ. Οι άξονες μετάδοσης έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα και η κατανομή του βάρους είναι ιδανική. 

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑΚΟ

Το νέο ηλεκτρικό Πεζό δεν διαφέρει γενικά στην εμφάνιση από τις υπόλοιπες εκδόσεις και διαθέτει άφθονες πρωτοπορειακες  εφαρμογές και λύσεις 

που υπογραμμίζουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του, ενώ συνολικά, είτε σαν βενζινοκίνητο η σαν πετρελαιοκινητο , έχει να επιδείξει, ότι καλύτερο έχει να προσφέρει σήμερα το μεγάλο γαλλικόεργοστάσιο. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ