Νέο Volvo S90, V90 και V90 Cross Country ... εντυπωσιακή ανανέωση [test]

Νέο Volvo S90, V90 και V90 Cross Country ... εντυπωσιακή ανανέωση [test]

του Δημήτρη Κληρονόμου

Η αναμενόμενη επανασχεδίαση και ανανέωση των σενταν  S90 και των γνωστών και πετυχημένων εμπορικά   V 90  V 90  cross country έδωσε στα σουηδικά μοντέλα τον αέρα να αντιμετωπίσουν με άνεση πλέον τον σκληρό ανταγωνισμό τής κατηγορίας τους.


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

H συγκεκριμένη  ανανέωση στα κορυφαία σεντάν και στέισον βάγκον μοντέλα της Volvo περιλαμβάνει κομψές παρεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση και ένα εντελώς νέο, state-of-the-art ηχοσύστημα από την Bowers & Wilkins.

Ενώ  αξίζει να σημειωθεί ότι νέα ήπια υβριδικά συστήματα είναι διαθέσιμα σε όλα τα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητες επιλογής των ενδιαφερόμενων.

ΝΕΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΙΛΕΡ

Όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση των S90 και V90, οι σχεδιαστές της Volvo προχώρησαν σε μια σειρά από κομψές παρεμβάσεις στο εμπρός και στο πίσω μέρος τους.

Η ανανέωση επεκτείνεται στους προβολείς ομίχλης,στους προφυλακτήρες κατά τα σποιλερ, καθιστώντας την εμφάνιση αισθητά πιο σπορ

Και στα δύο μοντέλα χαρακτηριστική είναι είναι η εντελώς νέα εμφάνιση των πίσω φωτιστικών σωμάτων που είναι πλέον full led,όπως και των φλας που φέρουν την υπογραφή της  Volvo.

 Μια σειρά νέων τροχών και εξωτερικών χρωμάτων προσφέρει περαιτέρω επιλογές παραμετροποίησης.

262604 The refreshed Volvo S90 Recharge T8 plug in hybrid in Platinum Grey

ΝΕΟ ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ

Στο εσωτερικό, το ανανεωμένο ηχοσύστημα της  Bowers & Wilkins, προσφέρει μια ακόμα καλύτερη ηχητική εμπειρία χάρη στα νέα χαρακτηριστικά του, όπως ο αναβαθμισμένος ενισχυτής, η αυτόματη μείωση θορύβου και μια νέα ρύθμιση που προσομοιώνει τον ήχο jazz club.

ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΕΡΑ

Ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό στο εσωτερικό είναι η εξελιγμένηκαι ανασχεδιασμένη λειτουργία του συστήματος καθαρισμού αέρα που περιλαμβάνει αισθητήρα για τα σωματίδια PM2,5. Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό μέσω της κεντρικής οθόνης. Εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, το Advanced Air Cleaner μπορεί να εξαλείψει όλα τα μικροσκοπικά σωματίδια από την ατμόσφαιρα της καμπίνας μέσα σε λίγα λεπτά. 

262613 The refreshed Volvo V90 B6 AWD Cross Country in Thunder Grey

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Τόσο το νέο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins όσο και η λειτουργία Advanced Air Cleaner διατίθενται πλέον σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, που βασίζονται στην πλατφόρμα SPΑ. Όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60 εξοπλίζονται επίσης δύο θύρες φόρτισης USB C για τους πίσω επιβάτες. Επιπλέον η λειτουργία του συστήματος ασύρματης φόρτισης, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο XC40, διατίθεται στις περισσότερες εκδόσεις των Σειρών 90 και 60.


ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

Στο εσωτερικό, η αποκλειστική μάλλινη επένδυση καθισμάτων tailored wool blend, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο XC90, διατίθεται πλέον σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, ενώ υπάρχει και επιλογή χωρίς δέρμα (leather free), στα κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού Κατά τα άλλα το σαλόνι,  των νέων μοντέλων παραμένει εντυπωσιακό, πολύ καλά φινιρισμενο  και άριστα εξοπλισμένο, με τον εξοπλισμό ασφαλείας να κρίνεται κορυφαίος και πρωτοποριακός.

ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Η σουηδική εταιρεία επέκτεινε ακόμη, σημαντικά τo εύρος των ήπιων υβριδικών συστημάτων κίνησης 48V στο σύνολο της γκάμας της, καθιστώντας τα διαθέσιμα σε κάθε της μοντέλο.

 Ειδικά οι επιλογές των ήπιων υβριδικών συστημάτων στο V90 Cross Country αντιπροσωπεύουν τις πρώτες προτάσεις ηλεκτροκίνησης στην ιστορία της ξεχωριστής Σειράς Cross Country.

262598 The refreshed Volvo S90 Recharge T8 plug in hybrid in Platinum Grey

15%  ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα ήπια υβριδικά συστήματα της σουηδικής εταιρείας προσφέρουν πλέον έως και 15% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Το σύστημα πέδησης break-by-wire αλληλεπιδρά με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, ανακτώντας κινητική ενέργεια κατά το φρενάρισμα .

ΚΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

Μαζί με τη σειρά Recharge των Plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πλέον ένα ηλεκτροκίνητο Volvo για κάθε ενδιαφερόμενο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η πρόσφατη ανανέωση των δύο πετυχημένων μοντέλων αλλά και η επέκταση των ήπιων υβριδικών συστημάτων σε όλες τις εκδόσεις, δείχνει  πως η σουηδική εταιρεία ανήκει στις πλέον πρωτοπόρες  στο χώρο της αυτοκίνησης και πώς έχει το μέλλον μπροστά της καλύπτοντας κάθε απαίτηση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ