Νέο Volvo C40 Recharge ... Σουηδική αντεπίθεση [test]

Νέο Volvo C40 Recharge ... Σουηδική αντεπίθεση [test]

Το νέο C40 Recharge, στις εκδόσεις των  238 και των 252 ίππων( ER), έχει πλέον τον κινητήρα και την μετάδοση πίσω, εντυπωσιάζει με την αεροδυναμική κουπέ εμφάνιση του και προκαλεί τον ανταγωνισμό, με τους χώρους, την ποιότητα, την τεχνολογία, την πληρότητα εξοπλισμού το κορυφαίο επίπεδο ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, την άψογη συνδεσιμότητα, την οδική συμπεριφορά και την αίσθηση οδήγησης.

ΧΑΜΗΛΗ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΦΟΡΜΑ

Το  νέο C40  έχει όλα τα  στοιχεία εμφάνισης ενός Crossover, αλλά σε  χαμηλή και πιο κομψή σχεδιαστική φόρμα που θυμίζει  κουπέ. Βασισμένο στην πλατφόρμα CMA, απετέλεσε το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Volvo που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Μάλιστα μετά την παρουσίαση των  XC40 Recharge και  του  C40 Recharge, η Volvo , παρουσίασε  πρόσφατα ( 6 /23 ) και το επίσης αμιγώς ηλεκτρικό ΕΧ 30.

volvo c40 2024 03 08 20.43.26

ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Μέχρι το 2025, η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και το υπόλοιπο από υβριδικά, ενώ μέχρι το 2030, τα σχέδια της προβλέπουν  κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό και είναι φανερό ότι το C40 Recharge επιβεβαιώνει το μέλλον και τις υποσχέσεις της.

ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το πίσω μέρος του αμαξώματος ξεχωρίζει από την εντυπωσιακή σχεδίαση και την χαμηλή γραμμή οροφής, ενώ η εμπρός σχεδίαση πρόβαλε ένα νέο πρόσωπο για τα ηλεκτρικά Volvo και περιλαμβάνει προβολείς με state-of-the-art τεχνολογία pixel.

volvo c40 2024 03 08 20.43.50

ΥΨΗΛΗ ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Το νέο C40 Recharge, διαθέτει υψηλή θέση οδήγησης την οποία φαίνεται να προτιμούν οι περισσότεροι οδηγοί SUV και έχει καλή ορατότητα μπροστά και πλευρικά περιορισμένη όμως πίσω.

Στο διάκοσμο και στα χρώματα υπάρχει μία σειρά επιλογών που είναι αποκλειστικές για το συγκεκριμένο μοντέλο. Ήταν επίσης το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας στο οποίο δεν γίνεται καθόλου χρήση δέρματος, χωρίς να μειώνεται η αίσθηση πολυτέλειας.

volvo c40 2024 03 08 20.44.10

ΑΝΕΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Χάρις στην σωστή εκμετάλλευση χώρων τέσσερα με πέντε άτομα θα βολευτούν εύκολα και άνετα ,παρά την κλίση της οροφής πίσω, η οποία βέβαια δίνει στο C40  σαφώς τον αέρα ενός κουπέ αμαξώματος και θα μπορέσουν να μεταφέρουν χωρίς πρόβλημα τις αποσκευές ενός μακρινού ταξιδιού, με δεδομένη την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών που κυμαίνονται μεταξύ 413 και 1205 λίτρων.

volvo c40 2024 03 08 20.44.00

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οτι εκτός από το XC40 Recharge και το C40 Recharge διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα infotainment στην αγορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό . Εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google, βασίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android, προσφέροντας  εφαρμογές Google και ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως το Google Maps, το Google Assistant  το Google Play Store κ.α. που κρίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Αναμφισβήτητα τα απεριόριστα δεδομένα παρέχουν εξαιρετική συνδεσιμότητα και το C40 Recharge λαμβάνει ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου – κι ας έχει αφήσει πίσω του το εργοστάσιο, γεγονός που απαλλάσσει τον οδηγό από το άγχος της αναβάθμισης.

volvo c40 2024 03 08 20.44.19

ΝΕΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΠΙΣΩ

Το προσεγμένο και εξελιγμένο σύστημα κίνησης του νέου πισωκίνητου C40  Single ER αποτελείται από έναν  ηλεκτροκινητήρα 185kW  ή 252 ίππων, τοποθετημένο στον πίσω άξονα στον οποίο μεταδίδει την ισχύ του, και  τροφοδοτείται από μια νέα ειδικά εξελιγμένη και μεγαλύτερη μπαταρία 82.0 kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως το 80% σε περίπου 29 λεπτά. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης είναι πλέον 205  kw(DC) και η θεωρητική αυτονομία αγγίζει τα 582  χιλιόμετρα.

Η πραγματική αυτονομία του αυτοκινήτου εξαρτάται βέβαια από τον τρόπο οδήγησης.

Με ελαφρύ δεξί πόδι και χρήση της επιλογής One Pental για ανάκτηση ενέργειας και μέγιστη οικονομία, η κατανάλωση κυμαίνεται γύρω στα 17.4 KWh/100 χλμ η αυτονομία με φουλ γεμισμένη μπαταρία μπορεί να φθάσει θεωρητικά και τα 480 χλμ, ενώ μια μέση τιμή αυτονομίας ,στην οποία μπορείς να υπολογίζεις, βρίσκεται γύρω στα 435  και κρίνεται πολύ ενδιαφέρουσα  για την συγκεκριμένη κατηγορία.

Μπορεί βέβαια να φορτώνεται  και σε οικιακή πρίζα αλλά ο χρόνος είναι φυσικά μεγαλύτερος και υπολογίζεται στις οκτώ περίπου ώρες.

volvo c40 2024 03 08 20.44.30

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Να σημειώσουμε πως στην κορυφαία έκδοση του C40 Recharge Twin AWD υπάρχουν  δύο κινητήρες παρέχουν συνολική ισχύ  408 ίππων και ροπή στρέψεως 660 Νm συνολικά, οι οποίοι και εξασφαλίζουν μια εξαιρετική επιτάχυνση 4.9 δευτερόλεπτων και μια τελική ταχύτητα πολύ υψηλότερη των 180 χλμ/ωρ που την περιορίζει όμως ο κόφτης, όπως σε όλα τα νέα Volvο.

Στην πλέον προσιτή έκδοση του C40 Single, ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται επίσης πίσω όπου και μεταδίδει την δύναμη του, η ισχύς βρίσκεται στα 175 kW ή τους 238 ίππους και η ροπή στρέψεις στα 420 Nm, ίδια ακριβώς με του κινητήρα των 252 ίππων του αυτοκινήτου της δοκιμής μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΙΣΩ

Η αλλαγή της μετάδοσης της κίνησης από τους πρόσθιους στους πίσω τροχούς, ήταν και η σημαντικότερη αλλαγή στο νέο C40, και συνδυάστηκε με το καινούριο ηλεκτρικό μοτέρ, μόνιμου μαγνήτη που περιγράψαμε, ειδικά προσαρμοσμένου στην κίνηση πίσω.

volvo c40 2024 03 08 20.44.45

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το μοντέρνο μήκους 4.43 μέτρων αμάξωμα, με τα χαρακτηριστικά πίσω σπόιλερ, που μοιράζεται πολλά με το XC40 Recharge, όπως βέβαια και την πλατφόρμα CMA, έχει χαμηλό κέντρο βάρους, και ζυγίζει 2100 κιλά σχεδόν, είναι προσεκτικά στημένο και ρυθμισμένο και μπορεί και  εξασφαλίζει πολύ καλή οδική, σε κάθε είδους δρόμο και σε κάθε περίπτωση, χωρίς να φέρνει τον οδηγό  σε δύσκολη θέση, παρά την μεγάλη ισχύ του, ακόμη και αν ξεπεράσει κανείς τα όρια.

ΜΕΓΑΛΗ ΗΣΥΧΙΑ ΚΥΛΙΣΗΣ

Σωστά είναι ρυθμισμένες και οι σφικτές σχετικά αναρτήσεις από πλευράς άνεσης, με αποτέλεσμα, μόνο στις συνεχείς βαθιές ανωμαλίες και τα κάθετα χαντάκια να νοιώθουν οι επιβάτες τον δρόμο ενώ ταυτόχρονα  να απολαμβάνουν μεγάλης ησυχίας κύλισης και την  θαυμάσια αίσθηση επιτάχυνσης του ηλεκτροκινητήρα.

Τέλος αποτελεσματικά και ιδιαίτερα ανθεκτικά αποδεικνύονται και τα φρένα, ακόμη και στην σκληρή και παρατεταμένη χρήση .

volvo c40 2024 03 08 20.44.55

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το νέο πισωκίνητο C 40 RECHARGE Single ER, αποτελεί μια τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις της αγοράς αυτή την στιγμή στην συγκεκριμένη κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων.

Με κουπέ σχεδίαση και χαρακτηριστικό πρόσθιο τμήμα και μάσκα που εντυπωσιάζουν, άνετους χώρους για τέσσερις πέντε επιβάτες και  μεγάλους χώρους αποσκευών , πρωτοποριακά  συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, πολυτελές και άψογα φινιρισμένο σαλόνι και πληρέστατο εξοπλισμό από κάθε άποψη , θετικότατη οδική συμπεριφορά, υποδειγματική  ησυχία κύλισης, μεγάλη αυτονομία και  καλές επιδόσεις, προκαλεί τον ανταγωνισμό των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκίνητων στην κατηγορία του, διαθέτοντας πλεονεκτήματα που εκείνος τις περισσότερες φορές αδυνατεί να πλησιάσει.

Από πλευράς τιμών τέλος, χωρίς επιδοτήσεις η βασική έκδοση των 238 ίππων, αρχίζει από 55.924 ευρώ, των 252 ίππων από 57.908 ευρώ και η τετρακίνητη έκδοση των 408 ίππων από 63.364 ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ