Maserati Alfieri ένα αυτοκίνητο για λίγους

mazeratiready

H Alfieri Concept πήρε το βραβείο σχεδίασης στην κατηγορία των πρωτότυπων μοντέλων στην έκθεση πολυτελών αυτικινήτων Concorso d'Eleganza Villa d' Este, που γίνεται κάθε χρόνο στην πανέμπρφη λίμνη Κόμο της Ιταλίας.
Οι κατασκευαστές εκμεταλλεύονται το κύρος της εκδήλωσης για να παρουσιάσουν και πρωτότυπα μοντέλα στους λάτρεις της πολυτέλειας και των κλασσικών αυτοκινήτων .
Η Maserati Alfieri έχει μήκος 4,59 m, πλάτος σε 1,93 m και ύψος σε 1,28 m. Εφοδιάζεται με τον ατμοσφαιρικό V8 των 4,7 lt, απόδοσης 460 PS και 53 kgm ροπής. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς (όπως σε ένα καθαρόαιμο sport car) μέσω 6τάχυτου κιβωτίου, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
Στην σχεδίαση του μοναδικού αυτού αυτοκινήτου , συμμετείχε και ένας Έλληνας σχεδιαστής ο Αλέξανδρος Λιώκης, ο οποίος προσλήφθηκε στη Maserati το περασμένο καλοκαίρι, μετά τον επιτυχημένο σχεδιασμό του πρωτότυπου Alfa Romeo Gloria για λογαριασμό του IED (Istituto Europeo di Design) με έδρα το Τορίνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ