Formula 1: Θρίαμβος Χάμιλτον και στο Σότσι

Formula 1: Θρίαμβος Χάμιλτον και στο Σότσι

Ο τίτλος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ήρθε ακόμη πιο κοντά για τον Λιούις Χάμιλτον, μετά τη σημερινή νίκη του Βρετανού πιλότου της Mercedes (και) στο Grand Prix του Σότσι, στη Ρωσία. 

Στον 16ο αγώνα της χρονιάς ο Χάμιλτον πανηγύρισε την 70ή νίκη της καριέρας του και όγδοη φετινή, αφήνοντας δεύτερο τον έτερο πιλότο στα «ασημένια βέλη», Βάλτερι Μπότας, με τη γερμανική ομάδα να κάνει το «1 - 2».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Φινλανδός οδηγός, που εκκίνησε από την pole position, πήρε εντολή από το επιτελείο της Mercedes να αφήσει τον Χάμιλτον να τον περάσει.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, όμως η διαφορά του από τον πρωτοπόρο Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών «άνοιξε» στους 50 βαθμούς, ενώ απομένουν πέντε αγώνες ως το τέλος της σεζόν. Όλα αυτά ενώ ο Χάμιλτον είχε αναφέρει στη διάρκεια της κούρσας πως αντιμετώπιζε προβλήματα στον κινητήρα τα ελαστικά του. 

Στους κερδισμένους του αγώνα και ο Μαξ Φερστάπεν, που στους 8 πρώτους γύρους κέρδισε 12 θέσεις και τερμάτισε πέμπτος με τη Red Bull, μπροστά από τον ομόσταβλό του Ντάνιελ Ρικιάρντο και πίσω από τη δεύτερη Ferrari, εκείνη του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Από εκεί και ύστερα, τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Λεκλέρκ (Sauber), Μάγκνουσεν (Haas), Οκόν και Πέρες (Force India), ενώ οι Toro Rosso εγκατέλειψαν λόγω προβλημάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ