Formula 1: Θρίαμβος Φέτελ στο «σπίτι» του Χάμιλτον

Formula 1: Θρίαμβος Φέτελ στο «σπίτι» του Χάμιλτον

Μετά από τιτάνια μονομαχία στους τελευταίους γύρους, η Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού στην πίστα του Σίλβερστοουν, στην Αγγλία, που ήταν ο δέκατος αγώνας του εφετινού πρωταθλήματος.

Στο βρετανικό Grand Prix της Formula 1 ο Γερμανός πιλότος κατάκτησε την τέταρτη νίκη του για φέτος και πρώτη σε αυτή την πίστα μετά από το 2009, μεγαλώνοντας την απόσταση που τον χωρίζει στη βαθμολογία από τον (δεύτερο) παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον κατά 8 βαθμούς.

Ο Φέτελ μετρά 171 βαθμούς έναντι του 163β. του οδηγού της Mercedes και κατόχου του τίτλου. Ο Χάμιλτον, που το Σάββατο (7/7) είχε κατακτήσει την έκτη pole position στην πίστα του Σίλβερστοουν και 76η στην καριέρα του, έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να γίνει ο δεύτερος πιλότος στην Ιστορία που πετυχαίνει πέντε συνεχείς νίκες στην ίδια πίστα, μετά το θρυλικό Άιρτον Σένα (Μονακό).

Ο Βρετανός πραγματοποίησε κάκιστο ξεκίνημα καθώς μία σύγκρουση τον έστειλε στη 17η θέση, αλλά επέστρεψε δυναμικά, προσπερνώντας τον έναν οδηγό μετά τον άλλον.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο «ομόσταυλος» τού Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ τέταρτος ήταν ο Βάλτερι Μπότας (Mercedes), ο οποίος είχε περάσει ακόμη και στην πρώτη θέση στους τελευταίους γύρους.

Από εκεί και ύστερα, τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι: Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull), Νίκο Χούλκενμπεργκ (Renault), Σεμπαστιάν Οκόν (Force India), Φερνάντο Αλόνσο (McLaren), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Πιερ Γκασλί (Toro Rosso).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ