Formula 1: Ιστορία έγραψε ο Μπότας στη Ρωσία

Formula 1: Ιστορία έγραψε ο Μπότας στη Ρωσία

Την «παρθενική» του νίκη στην Formula 1 πανηγύρισε στο Σότσι της Ρωσίας ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes.

Ο εκπληκτικός Φιλανδός πιλότος της γερμανικής ομάδας έβαλε «φαρδιά-πλατιά» τη σφραγίδα του στον 4ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήτος, περνώντας πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού μπροστά από τους δύο οδηγούς της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ στην 4η θέση βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes.

«Ιστορία έγραψε» ο Μπότας στον 81ο αγώνα της καριέρας του. Αν και εκκίνησε πίσω από τον Φέτελ (pole position), με τρομερή ψυχραιμία και με εκπληκτική τακτική άντεξε στην πίεση που του έκαναν οι πιλότοι της «σκουντερία», με τον Φέτελ να παίρνει τελικά την 2η θέση.

30 4dr5

Ο Γερμανός ακόμη κι έτσι αύξησε τη διαφορά του από τους διώκτες του (έχει 86 βαθμούς έναντι 73 του Χάμιλτον και 63 του Μπότας) και, τουλάχιστον, στο ξεκίνημα του νέου παγκοσμίου πρωταθλήματος δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή και να «σπάσει» την κυριαρχία των τελευταίων ετών της Mercedes.

Ο Χάμιλτον με την 4η θέση που πήρε έδειξε ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ πέμπτος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull. Μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, που τέθηκε νοκ άουτ από τον γύρο σχηματισμού, ενώ τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν ούτε οι Γκροζάν και Πάλμερ. 

Το επόμενο ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 14 Μαΐου στη Βαρκελώνη.

30 4dr1

https://www.youtube.com/watch?v=q7UJH3pzzeo

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS