Formula 1: «Αφεντικό» στο «σπίτι του» ο Χάμιλτον

Formula 1: «Αφεντικό» στο «σπίτι του» ο Χάμιλτον

Αποφασισμένος να επιστρέψει στις νίκες εμφανίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές του αυριανού γκραν πρι του Σίλβερστον ο Λιούις Χάμιλτον.

Κατακτώντας την 67η pole position της καριέρας του ο Βρετανός οδηγός της Mercedes θα εκκινήσει πρώτος στον 10ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 φιλοδοξώντας να πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό της πατρίδας του.

Πίσω από τον Χάμιλτον βρέθηκαν οι δύο Ferrari, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να κάνει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στα επίσημα δοκιμαστικά και τον πρωτοπόρο της κατάταξης των οδηγών, Σεμπάστιαν Φέτελ, τον τρίτο.

Για τον Χάμιλτον ήταν η 5η pole position στο γκραν πρι του Σίλβερστον (3η σερί), με τον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή να «σπάει τα χρονόμετρα» στην τελευταία του προσπάθεια με το «εξωπραγματικό» 1:26.600! Πλέον, βρίσκεται μόλις μία πίσω από τον μεγάλο, Μίκαελ Σουμάχερ και είναι θέμα χρόνου να γίνει ο ρέκορντμαν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ο μεγάλος νικητής του αυστριακού γκραν πρι και ομόσταβλος του Χάμιλτον, Βάλτερι Μπότας, ναι μεν έκανε τον 4ο καλύτερο χρόνο, αλλά τιμωρήθηκε με ποινή 5 θέσεων (γι' αλλαγή του κιβωτίου του) και αύριο θα ξεκινήσει από την ένατη.

Φερστάπεν, Χούλκενμπεργκ, Πέρεζ, Οκόν, Βαντούρν (πρώτη φορά που έκανε καλύτερο χρόνο από τον Αλόνσο σε δοκιμαστικά) και Γκροσάν συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS