F1: Πρωταθλήτρια εσόδων η Ferrari και το 2017

F1: Πρωταθλήτρια εσόδων η Ferrari και το 2017

Τον τίτλο της πιο... ακριβοπληρωμένης ομάδας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 διατήρησε για μία ακόμα χρονιά η Ferrari.
Αν και το συνολικό ποσό που θα εισπράξει τη φετινή σεζόν η Scuderia εμφανίζει μείωση της τάξης του 9% σε σχέση με την περσινή χρονιά, φτάνοντας μόλις... τα 180 εκατομμύρια δολάρια, η ιταλική ομάδα παραμένει στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης, αφήνοντας δεύτερη την πρωταθλήτρια Mercedes AMG Petronas.

Το συνολικό ποσό με το οποίο «αμείβεται» κάθε ομάδα για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 προκύπτει, κατά κύριο λόγο, βάσει της θέσης της τις προηγούμενες αγωνιστικές σεζόν, ωστόσο, για τις παραδοσιακές δυνάμεις του σπορ έχει προβλεφθεί ένα ευνοϊκότερο καθεστώς.
Πέρα από τη Ferrari, λοιπόν, η οποία θα εισπράξει 68 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τη μακρόχρονη παρουσία της στον θεσμό, χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της Williams, στην οποία θα καταβληθούν 10 εκατομμύρια δολάρια ως bonus για την πλούσια, ομολογουμένως, αγωνιστική κληρονομία που διαθέτει.

Το ποσό που θα διατεθεί εντός του 2017 στις 10 ομάδες του πρωταθλήματος φτάνει τα 940 εκατομμύρια δολάρια, όντας μειωμένο κατά 3,5% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σεζόν.

Σε επίπεδο ομάδων, τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων (18%) την εμφανίζει η McLaren, στην οποία αναλογούν 97 εκατομμύρια δολάρια και τη μεγαλύτερη μείωση (19%) η Renault, η οποία μετά από μια απογοητευτική σεζόν είναι αναγκασμένη να αρκεστεί στα 52 εκατομμύρια δολάρια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS