24 ώρες του Le Mans: Θρίαμβος της Audi!

leman-24-audi

Σ' ένα αγώνα με δραματική εξέλιξη όπου και τα 7 κορυφαία αυτοκίνητα της κατηγορίας LMP1 αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του 24ωρου τα Audi έκαναν τελικά το 1 - 2.

Οι Τρεγιέρ, Φάσλερ και Λότερερ μοιράστηκαν το αυτοκίνητο που πήρε την καρό σημαία ενώ οι Κρίστενσεν, ντι Γκράσι και Τζενέ έφεραν το δεύτερο Audi etron στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Πριν το θρίαμβο όμως υπήρξε δράμα. Τόσο το ένα όσο και το άλλο Audi παρουσίασαν μετά την 17η ώρα νωρίς την Κυριακή το πρωί πρόβλημα στο turbo. Οι μηχανικοί της Γερμανικής εταιρείας αναγκάστηκαν να αλλάξουν υπερτροφοδότη κάτι που προς ώρας έφερε στην κορυφή της κατάταξης την Porsche 919 Hybrid των Γουέμπερ, Χάρτλεϊ και Μπερνάρντ. Όμως η 919 hybrid δεν ήταν στο ρυθμό των Audi και το πρώτο etron πέρασε το Γουέμπερ πριν το τέλος της 22ης ώρας όταν η Porsche αντιμετώπισε πρόβλημα.

Τα δυο αυτοκίνητα της Porsche εγκατέλειψαν τελικά την προσπάθεια και η μια 919 τερμάτισε απλά και μόνο για την καρό σημαία μετά από αλλαγή κιβωτίου. Αυτό έφερε αναπάντεχα την Toyota στο βάθρο. Τα αυτοκίνητα της Ιαπωνικής εταιρείας ήταν ξεκάθαρα στην κορυφή στο πρώτο μέρος του αγώνα ενώ μετέπειτα το αυτοκίνητο του Λαπιέ ενεπλάκη και σε ατύχημα κατά τη διάρκεια καταρρακτώδους βροχής.

Για περισσότερα  newsauto.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ