Νίκησε συνολικά την Αριστερά

Για πρώτη φορά σε εκλογές, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ήταν τόσο βέβαιο το εκλογικό αποτέλεσμα και ο νικητής. Πλην ίσως των πρώτων εκλογών, αμέσως μετά την Δικτατορία, όπου κυριαρχούσε ευλόγως, το δίλημμα «Καραμανλής ή τάνκς». Βεβαίως από την πλευρά των νικητών της 7ηςΙουλίου ήταν δικαιολογημένοι οι χαμηλοί τόνοι και, κυρίως η προβολή της άγνοιας για το τι θα βγάλει η κάλπη, ακόμη και μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 

Γιατί όμως ήταν βέβαιο το αποτέλεσμα; Κάποιος δικαιολογημένα θα πεί ότι το μήνυμα είχε ήδη σταλεί στις ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές. Όμως αυτό συνέβη μόλις 41 μέρες προν από τις γενικές εκλογές. Αλλά ήδη εδώ και μία διετία –για να μην πούμε από τον πρώτο χρόνο της αριστερής διακυβέρνησης ο λαός είχε αρχίσει να δείχνει την σταδιακά αυξανόμενη αγριότητα των προθέσεών του. Ανέχτηκε την κοροϊδία. Αφομοίωσε την ανάγκη των σκληρών μέτρων που υπέστη διότι έπιανε ακόμη το παραμύθι ότι οι άλλοι οδήγησαν την χώρα στα βράχια. Υπέμεινε για αρκετό διάστημα και το ψέμμα. Μέχρι που άρχισε να συνειδητοποιεί ότι «οι άλλοι» όχι απλως ήσαν –με τα καλά τους και τα κακά τους- πιο επαγγελματίες για να διαχειρίζονται την διακυβέρνηση της χώρας αλλά και ότι αυτοί που εμπιστεύθηκε ήσαν ό,τι χειρότερο ια μπορούσε να τους τύχει. Και απλώς ομολόγησαν εμπράκτως ότι μετάνιωσαν διότι στις δημοσκοπήσεις που είχαν προηγηθεί δεν τολμούσαν να ομολογήσουν τόσο απροκάλυπτα είχαν πιαστεί κορόϊδα από ένα πολιτικό ...παιδαρέλι!

Ο λαός, ιδίως ο ελληνικός, είναι βραδυφλεγής. Ξέρει όμως και να τιμωρεί αδυσώπητα.

HΝέα Δημοκρατία δεν νίκησε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Νίκησε συνολικώς την Αριστερά. Και μόνο να δει κανείς τα ψηφοδέλτια, αρκεί να αντιληφθεί πόσα κόμματα μετείχαν στις εκλογές με την παντιέρα της αριστεράς. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ είχαμε άλλα 9 κόμματα που ομνύουν στην αριστεροφροσύνη και στον κομμουνιστικό παραλογισμό. Μαρξιστές και Λενινιστές εις διπλούν (ποια η διαφορά τους εκείνοι ξέρουν) Τροτσκιστές και Αγροτοκτηνοτρόφοι, η Λαίκή Ενότητα και η Πλεύση, ο Γιάνης κλπ. Διερωτάται κανείς τι το ελκυστικό έχει πια το αριστερό πρόσημο μετά μάλιστα την εξευτελισμό που επιφύλαξε ο κ.Τσίπρας σε κάθε αριστερή έννοια. Άλλωστε γιατί μπορούμε να θυμόμαστε κάθε τι που προβάλλεται ως αριστερό; Για την διχασμό που προκάλεσε μετά τον Πόλεμο, για τα εκατομμύρια των νεκρών του Στάλιν, τις θηριωδίες του Πολ Ποτ και την αναβίωση του διχασμού στις μέρες μας, από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Άλλωστε, όσοι καμώθηκαν τους αριστερούς αλλά επιβίωσαν πολιτικά, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας, υιοθέτησαν δεξιές πολιτικές, καμουφλαρισμένες πίσω από αριστερή ρητορική.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κολοκοτρώνης και ο Ταλαντιέ

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS