Απλώς τα αυτονόητα

Η αριστερή διακυβέρνηση επέτυχε κάτι πολύ σημαντικό. Την ανάδειξη των αυτονόητων τα οποία η ίδια απέφευγε να εφαρμόσει, σε «τυφλοσούρτη» για την νέα (κανονική) κυβέρνηση. Αυτό αποδείχτηκε κατα την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε όχι απλώς τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησής του, αλλά τις αυτονόητες απαιτήσεις των πολιτών, για την διόρθωση μιας σειράς πραγμάτων, τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είχαν αλλοιώσει.

Λ.χ. η αναστολή της συνεχούς φορολογικής αφαίμαξης μιας σχεδόν κατεστραμένης από τις επιβαρύνσεις κοινωνίας, δεν ήταν μόνο δική της απαίτηση, που καταγραφόταν σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Ήταν αυτονόητη πρακτική προκειμένου να ελαφρυνθούν οι πολίτες, να εχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκτρίνονται στις υποχρεώσεις τους, από τις οποίες ωφελείται το κράτος και, συγχρόνως να τονωθεί η κατανάλωση από την οποίαν γεμίζει και ο δημόσιος κορβανάς μέσω του ΦΠΑ

Το ίδιο αυτονόητη ήταν η διευκόλυνση για την εξυπηρέτηση των κόκκινων δανείων, καθώς οι μεγάλες δόσεις κάθε άλλο παρά επέτρεπαν στους πολίτες να τα ξεπληρώνουν σταδιακά. Το αυτό ισχύει και για την αναστολή των πλειστηριασμών.

Αλλά  και οι συμβολικές αποφάσεις που συμπληρώνουν τα μετρα έχουν και αυτές την σημασία τους διότι ικανοποιούνται οι άμεσες ή έμμεσες απαιτήσεις των πολιτών. Λ.χ. η ενοποίηση του αρχαιολογικού μουσείου με το Πολυτεχνείο ακυρώνει άμεσα την δυνατότητα συνέχισης των παρανομιών που επί σειράν ετών ευδοκιμούσαν στην περιοχή. Η δε μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα ης σωφρονιστικής πολιτικής ενισχύει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών που τόσο είχε αποδυναμωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ. 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κολοκοτρώνης και ο Ταλαντιέ

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS