Καλά ξεμπερδέματα

Η δημοσίευση της επιστολής παραίτησης (Πρώτο Θέμα) από την θέση του Επόπτη Διαφθοράς Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, για την υπόθεση της Novartis, έχει ένα ανατριχιαστικό περιεχόμενο. Διότι αποτελεί μία καταγγελία που αποκαλύπτει το πως μία κυβέρνηση παρατύπως και παρανόμως προσπαθεί επιμόνως να χρησιμοποιήσει, μίαν ανεξάρτητη και διακριτή, κατά το Σύνταγμα, Εξουσία, εκ των θεματοφυλάκων του δημοκρατικού Πολιτεύματος (που απλώς προσπαθεί να κάνει την δουλειά της) προκειμένου να εξουδετερώσει τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Για το σχετικό δημοσίευμα είχε σταλεί εξώδικο από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη διότι οι καταγγελίες έχουν κριθεί –όπως αναφέρει- υπέρ των ενεργειών της. Το δε εξώδικο, κατά την Εισαγγελέα, γίνεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων της εισαγγελέως, ως ανεξάρτητης και αμερόληπτης εισαγγελικής λειτουργού. Τώρα η υπόθεση παίρνει και άλλη διάσταση καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου έβγαλε από το αρχείο τόσο την αναφορά του κ. Αγγελή αλλά και την αναφορά σε βάρος του που είχε καταθέσει η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη.

Το ποιος έχει τελικώς δίκιο εκ των δύο δικαστικών λειτουργών θα το βρει η έρευνα που ανατέθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στον αντιεισαγγελέα κ.Δημήτρη Δασούλα. Όμως ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η πολιτική πτυχή της υπόθεσης της Novartis καθώς η μία μετά την άλλη οι κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων μπήκαν στο αρχείο. Διότι, τελικώς η έκβαση όλης αυτής της υπόθεσης, με περαιτέρω δικαστικές προεκτάσεις, βρίσκεται σε μία φράση ενός εκ των αδίκως κατηγορηθέντων. Του Αντώνη Σαμαρά. «Θα τους πάω μέχρι τέλους...».

Η ουσία δεν βρίσκεται μόνο στο νομότυπο των ενεργειών που έγιναν. Αλλά στο ότι μία κυβέρνηση εμπαθής στηρίχτηκε σε ψευδομάρτυρες που στην συνέχεια έγιναν και κατηγορούμενοι, απλώς και μόνον για να πλήξει ηθικώς του πολιτικούς της αντιπάλους. Και να τους βγάλει απο την μέση.
Η μόνη ευχή που μπορεί να δώσει κανείς στην απερχόμενη κυβέρνηση και τον επικεφαλής της είναι, καλά ξεμπερδέματα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS