Η κοινωνία είχε προβλέψει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που θα έπρεπε να περιμένει κανείς από το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής δεν ήταν η επιβεβαίωση ή διάψευση της σειράς των δημοσκοπήσεων που γίνονται ανελλιπώς από το 2016. Αλλά η επιβεβαίωση ή διάψευση, των όσων η ελληνική κοινωνία διατύπωνε στις έρευνες που συμμετείχε. Διότι οι απαντήσεις ήσαν με διαχρονική σταθερότητα από απλώς αρνητικές έως συντριπτικά καταδικαστικές σε βάρος της αριστερής διακυβέρνησης.

Την αρνητική στάση αυτή της ελληνικής κοινωνίας κανένας στο Μαξίμου ή στα ΜΜΕ που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την ελάμβανε υπόψιν. Αντιθέτως όχι μόνο εκνευρίζονταν με τις δημοσκοπήσεις που επιβεβαιώθηκαν, αλλά έβγαζαν και δικά τους ποσοστά. Στην ακραία δε εκδοχή τους, είδαμε να προηγείται ...ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας μη κάνουν το ίδιο λάθος και στις γενικές εκλογές και ας ...χωνέψουν την φωνή της κοινωνίας...

Δεν ήταν όμως μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης που απαιτούσε εκλογές. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις που ετίθετο το σχετικό ερώτημα για τον χρόνο των εκλογών οι πολίτες απαντούσαν ότι ήθελαν κυβερνητική αλλαγή, ζητώντας προσφυγή στις κάλπες. Και ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να κάνει το αυτονόητο. Να συγκατατεθεί μετά την συντριπτική ήττα της περασμένης Κυριακής στην λαϊκή απαίτηση.. Και η ήττα ΄θεωρείται συντριπτική όχι μόνο λόγω των 9,4 ποσοστιαίων μονάδων της διαφοράς στις ευρωεκλογές. Αλλά, κυρίως για την πανελλαδική πανωλεθρία που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές όπου επικράτησαν απ’ άκρου σε άκρο της Επικράτειας, τόσο οι γαλάζιοι Περιφερειάρχες όσο και οι προσκείμενοι στην ΝΔ υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί τους.

Πέραν όμως του μηνύματος που έστειλε η ελληνική κοινωνία ακόμη ηχηρότερο μήνυμα έστειλε η Οικονομία. Στο μεν εσωτερικό το Χρηματιστήριο εκτινάχθηκε. Στο δε εξωτερικό το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων σημείωσε σημαντική μείωση. Του 5ετούς έπεσε στο 1,8%. Τι σημαίνουν αυτά; Ότι η Οικονομία προσβλέπει σε κυβερνητική αλλαγή και εξ αυτού σε καλύτερες μέρες για την Ελλάδα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους κρατικούς τίτλους.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS