«Τι καλό άντρωπο Τσίπρας»

Αναλύοντας στοιχεία των φορολογικών αρχών διαπιστώνει κανείς ότι ενώ αυξήθηκε ο αριθμόςτων φορολογουμένων το κράτος όχι μόνο δεν αύξησε τα έσοδά του αλλά βάσει της κυβερνητικής πολιτικής πληρώνει και από πάνω. Ο λόγος απλός. Φρόντισε για να είναι εν τάξει ένας μεγάλος αριθμός φορολογουμένων να δηλώσει ετήσιο εισόδημα, τόσο όμως ώστε να εμπίπτει στο αφορολόγητο και συγχρόνως να δικαιούται και επιδόματος.

Το οποίο δικαιούνται βεβαίως και παρεπιδημούντες αλλοδαποί οι οποίοι τα περισσότερα έσοδα που βγάζουν είναι «μαύρα» αλλά δηλώνουν και αυτοί τόσα όσα τους καθιστούν δικαιούχους επιδόματος! Αυτό είναι τελικώς αποτέλεσμα μιας φορολογικής πολιτικής που συμβαδίζει με το κυβερνητικό αφήγημα της διαχείρισης της φτώχειας που η κυβέρνηση της Αριστεράς δημιουργεί.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτά είναι στην ουσία η συνέχεια μιας πολιτικής, καθαρά λαϊκιστικής που εφήρμοσε και στο πρόσφατο παρελθόν με το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα. Το οποίο το εκαρπώθησαν και άσχετοι μετανάστες που ζουν στην χώρα μας και των οποίων, όπως είναι ήδη γνωστόν, οι εισφορές τους στο ασφαλιστικό μας σύστημα είναι ανύπαρκτες αλλά απολαμβάνουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Το φαινόμενο αυτό είναι εξοργιστικό διότι πρώτον, η κυβέρνηση αφού έχει αρπάξει από τους Έλληνες φορολογούμενους, παντός εισοδήματος, πάνω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ, τους είχε επιστρέψει 700 εκατομμύρια ως ...μέρισμα, με την κυβερνητική μάλιστα φιλοδοξία να είναι υποχρεωμένοι στον κ. Τσίπρα οι ...ευεργετούμενοι. Και δεν φτάνει αυτό αλλά το μέρισμα το έχουν παρει και παρεπιδημούντες αλλοδαποί οι οποίοι, όπως προαναφέρθηκε δεν καταβάλουν εισφορές ή με ένα βιβλιάριο παρεχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τέσσερα και πέντε μέλη των πολυπληθών οικογενειών τους!

Είναι αυτονόητο ότι και η επιδοματική πολιτική αλλά και το κοινωνικό μέρισμα που δίδεται στους αλλοδαπούς το έχουν στερηθεί συμπατριώτες μας. Και αυτό ενδεχομένως κάποιος θα μπορούσε να το ανεχθεί από την στιγμή που οι παρεπιδημούντες προσέφεραν στην οικονομία αντί να παίρνουν θέσεις εργασίας Ελλήνων. Το επιχείρημα ότι οι συμπατριώτες μας δεν καταδέχονται δουλειες που τις κάνουν οι αλλοδαποί, δεν ισχύει σε μία χώρα με τόσο εκτεταμένη ανεργία. Αλλωστε από μία άλλη οπτική, οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί, κυρίως από τις χώρες τις πέραν της Μέσης Ανατολής, αποδέχονται θέσεις με ελάχιστη αμοιβή και τις διεκδικούν έτσι από Έλληνες εργαζόμενους που με λίγη μόνο αμοιβή παραπάνω θα ήταν εκείνοι απασχολούμενοι.

Γι’αυτό άλλωστε μπροστά στις κάμερες Πακιστανοί λένε «καλό άντρωπο είναι Τσίπρας» καθώς «εγκω ψηφίσει Τσίπρας».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS