Η απόγνωση μπροστά στην πραγματικότητα

Μία από τις βασικές αρχές στα δημοκρατικά Πολιτεύματα είναι να υπάρχει σεβασμός στους Θεσμούς. Αυτονόητο. Όπως επίσης αυτονόητο είναι ότι στο μέτρο που οι Θεσμοί δεν είναι απλώς ένας γραπτός κανόνας αλλά αντανακλώνται στο πρόσωπο αυτού που κατ’εξοχή τους εκπροσωπεί, τότε για να γίνεται σεβαστός ο Θεσμός πρέπει να σέβεται και ο εκπρόσωπος του Θεσμού τον εαυτόν του. Διαφορετικά λοιδορεί τον Θεσμό.

Τούτων δοθέντων, από τη μία πλευρά οφείλουμε να σεβαστούμε τον κ.Τσίπρα ως εκπροσωπούντα ένα Θεσμό. Αλλά από την άλλη διερωτάται κανείς αν σέβεται ο ίδιος τον εαυτόν του. Διότι αυτά τα οποία επιμένει να λέει δημοσίως, με κάθε ευκαιρία, σε μία αέναη προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας που βιώνουν οι Έλληνες, απλώς αναδεικνύουν τομέγεθος της απόγνωσής του υπό το φάσμα μιαςμεγάλης εκλογικής ήττας.

Ο πρωθυπουργός έχει λ.χ. συγκρίνει την δική του διακυβέρνηση με τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που, κατ’αυτόν, διακρίνονταν (α) για το πελατειακό σύστημα (β) την διαφθορά (γ) την φοροδιαφυγή (δ) την διαπλοκή (ε) την θεσμική παρακμή και (στ) την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών. Δηλαδή αυτά ακριβώς που βιώνουμε σήμερα!!!

Κάποιος να τον προφυλάξει!! Εκτός και αν ήθελε να επιβεβαιώσει ο κ.Τσίπρας το ευφυές ρητό,ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά το να ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους,πολιτική...

Αν θέλαμε να συγκρίνουμε τους κακούς προηγούμενους με τους καλούς...ηγούμενους σήμερα, θα παρατηρούσαμε τα εξής:

Ως προς το πελατειακό σύστημα, την εντυπωσιακή αύξηση των συμβασιούχων, σύμφωνα με στοιχεία του ΑΣΕΠ.

Ως προς την φοροδιαφυγή, την ελληνική πρωτιά στην Ευρώπη, με βάση την έρευνα του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν. Η παραοικονομία είναι στο 21% του ΑΕΠ εξ αιτίας βεβαίως της φορολογικής επιδρομής.

Ως προς την διαρκή διεύρυνση των ανισοτήτων (!): Βάσει στοιχείων του ΙΟΒΕ, 6 στους 10 αδυνατούν να εκπληρώσουν τις άμεσες ανάγκες τους. 4,5 εκατομμύρια πολιτών, με βάση στοιχεία της ΑΑΔΕ δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους.

Ως προς την θεσμική παρακμή και την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών αρκεί η παραπομπή στις διαδικασίες για την εξασφάλιση ψήφων είτε κατά την ψήφοεμπιστοσύνης είτε για την ψήφιθση της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και το κατά καιρούς περιεχόμενο των ανακοινώσεων των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS