Θέλουν τη Δικαιοσύνη υποχείριό τους

Είναι εντυπωσιακά και δημιουργούν δικαιολογημένους προβληματισμούς στους πολίτες τα όσα αποκαλύπτονται από τους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς κατά καιρούς, με τελευταία επισήμανση αυτήν της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, με αφορμή την ανοίκεια επίθεση του ούτως ή άλλως αναρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Υγείας σε βάρος δικαστικών λειτουργών.

Μία επισήμανση που μιλάει για θεσμική εκτροπή. Με ό,τι και αν αυτό σημαίνει για την αντίληψη περί δημοκρατίας της συγκεκριμένης αριστερής διακυβέρνησης

Ολα βεβαίως ξεκινούν από την διατήρηση της δυνατότητας των κυβερνήσεων να επιλέγουν την ηγεσία της Δικαιοσύνης, γεγονός που καθιστά εύκολο τον έλεγχό της από την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Όμως τα όσα συμβαίνουν και έχουν καταγραφεί τα χρόνια που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πρωτοφανή.

Είναι ορατό πλέον και στον τελευταίο πολίτη ότι οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις αποσκοπούν στο να γίνει η Δικαιοσύνη υποχείριο της Εκτελεστικής Εξουσίας. Είναι ένας ακόμη θεσμός τον οποίο θέλει να θέσει υπό τον άμεσο έλεγχο της η κυβέρνηση της αριστεράς, αδιαφορώντας για τις συνταγματικές παραβιάσεις που αντιπροσωπεύουν οι παρεμβάσεις της. Γι αυτό και πολλές φορές οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης έχουν καταγγείλει την προσπάθεια της Κυβέρνησης, να διαβρώσει το ανεπηρέαστο της δικαιοδοτικής κρίσης των δικαστικών με παντοίους τρόπους.
Η κυβέρνηση είναι υπόλογος για τις προσπάθειες που έχουν γίνει επί των ημερών της για τη δημιουργία συνθηκών οριστικής εκπόρθησης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης προκειμένου να την καταστήσει υποχείριό της, και, όταν χρειασθεί, να χρησιμοποιεί το «όπλο» αυτό κατά των πολιτικών της αντιπάλων.
Οφείλουν οι κυβερνώντες, που βρίσκονται ηδη σε αποδρομή, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα κατορθώσουν να επιτύχουν τα άνομα σχέδιά τους, για την άλωση και της Δικαιοσύνης, η οποία στη συνείδηση του λαού αποτελεί ένα από τα τελευταία προγεφυρώματα ασφαλείας κατά των αυθαιρεσιών του κράτους και του αυταρχισμού της οποιασδήποτε Κυβέρνησης. Δεν θα το κατορθώσει δε η παρούσα Κυβέρνηση να υποτάξει τη Δικαιοσύνη, διότι οι δικαστικοί λειτουργοί αντιστέκονται όλο και σθεναρότερα στις απροκάλυπτες παρεμβάσεις, γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση παραβίασης της συνταγματικώς κατοχυρωμένης δικαστικής ανεξαρτησίας, θα έχει αλωθεί ένα από τα βασικά προπύργια της Δημοκρατίας.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS