Ανταγω-νηστικοί!

Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει  να έχεις ανταγωνιστική οικονομία. Όταν όμως στην ετήσια αξιολόγηση του GlobalCompetitivenessReport, δηλαδή της Έκθεσης για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα πέφτει άλλες 4 θέσεις ευρισκόμενη στην 57η  θέση μεταξύ 135  χωρών, ασφαλώς δεν  μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Άλλωστε η αισιοδοξία των πολιτών στις έρευνες της  κοινής γνώμης όταν περιγράφουν τα συναισθήματά τους έχουν συντριπτικά ποσοστά απαισιοδοξίας χωρίς να χρειάζεται να μελετούν στοιχεία όπως λ.χ. η παραπάνω Έκθεση. Μερικοί  από τους   λόγους: Η αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση και η κρατική γραφειοκρατία, τα προβλήματα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η κακή ποιότητα πολλών θεσμών, οι ασταθείς πολιτικές κλπ . Θα προσθέταμε και  η βαρειά φορολογία  των επιχειρήσεων και  οι ασφαλιστικές  εισφορές, όταν  στον  γειτονικό μας περίγυρο οι επιβαρύνσεις αυτές είναι πολύ χαμηλότερες. Η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι πιο ανταγωνιστικές από εμάς. Εμείς σε λίγο θα είμαστε απλώς ανταγω-νηστικοί

Και η κυβέρνηση  εξακολουθεί να κοροϊδεύει. Διότι τι άλλο από κοροϊδία των επιχειρήσεων είναι η μείωση της φορολογίας στο  26% μετά από τρία χρόνια, όταν η νεοδημοκρατική διακυβέρνηση  είχε νομοθετήσει την μείωση  να ισχύει από το 2019!    

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας ομολόγησε ότι έβαλαν  φόρους για να μη χρεοκοπήσουμε. Μόνο που οι φόροι συνεχίστηκαν επειδή αδυνατούσε η κυβέρνηση να οδηγήσει την χώρα στην ανάπτυξη και επειδή –όπως έχουμε ξαναγράψει- συνέχισε να μεγεθύνει τον δημόσιο τομέα με διορισμούς που έπρεπε να  τους πληρώνει ο λαός.

Ας δουμε όμως και μία άλλη διάσταση της φορολογικής αφαίμαξης. Τη  περασμένη εβδομάδα εφημερίδες και ιστοσελίδες κατέγραφαν τον κατακλυσμό όσων φορολογικών υποχρεώσεων καλούνταν να πληρώσουν οι πολίτες, που έχουν αντιληφθεί ότι τα όσα καταβάλλουν δεν έχουν αντίκρυσμα,γιατί η κρατική ανταποδοτικότητα είναι της ...πλάκας. Για να πάρετε μία ιδέα τι εννοούμε θα αναφέρω  το εξής περιστατικό. Πριν από 4-5 χρόνια, μία πολύ γνωστή στην πατρίδα της και στο εξωτερικό Σουηδή συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, είχε έλθει στην Ελλάδα για την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου της. Στη συνέντευξη που είχε δώσει είχε πει μεταξύ άλλων τα εξής πρωτόγνωρα και άκρως προκλητικά για μας τους Έλληνες: «Είναι ωραίο να πληρώνεις φόρους όταν γνωρίζεις πως έτσι προσφέρεις κάτι στον εαυτό σου και τους γύρω σου»!

Με τη φράση αυτή η Σουηδή συγγραφέας δεν αποκάλυπτε τίποτε περισσότερο από την ανταποδοτικότητα των φόρων στη χώρα της. Αντιθέτως όλοι οι Έλληνες που είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας έχουμε απέναντί μας ένα βάναυσο κράτος με μηδαμινή ευαισθησία απέναντι στους πολίτες. Και όχι μόνο αυτό. Δίνει με την ΜΗ ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών που ΔΕΝ προσφέρει, το άλλοθι στους κατεργαρέους να το εξαπατούν. Και πλέον και οι άλλοτε συνεπείς υιοθετούν  για να επιβιώσουν τις ίδιες τις κρατικές (βλέπε κυβερνητικές, και όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης) πρακτικές. Εξαπατούν το κράτος.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS