Οργή και απελπισία

Επειδή καθε φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημοσκοπήσεις που αλλες δείχνουν μεγάλες διαφορες στην πρόθεση ψήφου και άλλες μικρότερες και είναι φυσικο να δημιουργείται συγχυση –και απορίες βεβαίως- για το τι πραγματικά ισχύει, η διακρίβωση για το ποια είναι η πραγματικότητα μπορεί να γίνει ως εξής: Να μη δίνεται βάση στις διαφορές στην προθεση ψήφου. Έχει την σημασία της, αλλά, ο κόσμος, όταν τον παίρνουν τηλέφωνο για να τον ρωτήσουν τι θα ψηφίσει, έχει κάθε λόγο να φοβάται να αποκαλυφθεί σκεπτόμενος ότι, «μέσω του τηλεφώνου μου μπορούν να βρούν σε ποιον ανήκει και άρα να βρούν και ποιος είμαι». Και με όσα έχουν δει να συμβαίνουν επί ΣΥΡΙΖΑ, φυλάνε τα ρούχα τους. Όμως υπάρχουν άλλα δημοσκοπικά στοιχεία που μιλούν από μόνα τους. Π.χ. αυτά που υπάρχουν στο βαρόμετρο του Νοεμβρίου της Public Issue. Πέραν του ότι ένα 74% -συντριπτικό- θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν στην λάθος κατεύθυνση, με ό,τι κι αν αυτό αποκαλύπτει για τις διαθέσεις των πολιτών, τα ψυχολογικά στοιχεία στη διερεύνηση του κοινωνικού κλίματος δείχνουν: Την απογοήτευση το 23%, την οργή και απελπισία στο 22% και την ανησυχία και το άγχος στο 21%. Σωρευτικά τα αρνητικά στοιχεία στην ψυχολογία των πολιτών φτάνουν το 66% όταν ελπίδα καταγράφει ένα 9% και ο ενθουσιασμός...0%!!


Με αυτά τα ποσοστά πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές. Και εφ’ όσον δεν διαφέρουν από ανάλογες μετρήσεις προηγουμένων μηνών, γιατί θα μεταβληθούν τους επόμενους μήνες;

Κι επειδή πολλοί διερωτώνται γιατί ο κόσμος δεν βγαίνει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί, όπως κατέβαζε «αγανακτισμένους» ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες την απάντηση δίνει ο πρωταγωνιστής μιας πολύ γνωστής τηλεοπτικής σειράς. Σε μία σκηνή του ανεπανάληπτου House of Cards ο αδίστακτος αλλά και πολύ έμπειρος στην ψυχολογία του όχλου Πρόεδρος Φράνκ Άντεργούντ, λέει σε έναν επισκέπτη του στο Οβάλ Γραφείο που του επισημαίνει ότι έξω από τον Λευκό Οίκο, πλήθη κόσμου διαμαρτύρονται με συνθήματα εναντίον του: «Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο... Όταν διαμαρτύρονται και φωνάζουν ή η σιωπή τους, όταν σιωπούν...»

Είναι μία σοφή συμβουλή που καλόν είναι να την έχουν υπόψιν τους στο Μαξίμου ώστε να μην παρερμηνεύουν το ότι οι νοικοκυραίοι δεν κατεβαίνουν στους δρόμους αλαλάζοντας και σπάζοντας για να διαμαρτυρηθούν. Η ψήφος αρκεί, γιατί τις περισσότερες φορές είναι ....πυρηνική.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS