Διορισμοί αντί συντάξεων

Σύμφωνα με στοιχεία της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, κατά τα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης πολλαπλασιαστηκε ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων  και διπλασιάστηκαν οι συμβασιούχοι. Επί κυβέρνησης Σαμαρά ήταν γύρω στις 40.000 και επί ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν τους 80.000. Έτσι δικαιολογείται και η ανάγκη αύξησης των φόρων και της διατήρησης της φορολογικής επιδρομής από την σημερινή κυβέρνηση. Η οποία  θεωρεί το δημόσιο, προνομιακή εκλογική δεξαμενή αλλά και χώρο βολέματος ημετέρων. Όπως προκύπτει από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου από το 2015 που ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ το κόστος μισθοδοσίας στο δημόσιο έχει αυξηθεί κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Και αν δεν είχε προχωρήσει σε αυτές τις προσλήψεις η κυβέρνηση ούτε τόσο μεγάλη φορολογία θα έμπαινε ούτε συντάξεις θα έκοβε, τις επιπλέον περικοπές των οποίων θέλει, τώρα, να αποφύγει.

Ας δούμε όμως τι λέει  για το Δημόσιο ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους στον κόσμο, ο Τζων Κέννεθ Γκαλμπρέηθ, τον γιό του οποίου είχε περί πολλού ο ΣΥΡΙΖΑ την αλησμόνητη περίοδο της κυριαρχίας Βαρουφάκη: «Δεν μπορείς να απαιτήσεις από οποιαδήποτε επιχείρηση (αναφέρεται στο Δημόσιο) να λειτουργεί με ζημίες, προκειμένου να προσφέρει απασχόληση. Αυτό είναι ένας μοιραίος πειρασμός». 

«Όσον αφορά στις δημόσιες επιχειρήσεις κάποτε πρότεινα –ανέφερε ο Γκαλμπραίηθ- να μην έχουν αυτές διοικητικό συμβούλιο, αλλά ένα διοικητικό σώμα από ορκωτούς λογιστές, μεγάλης ακεραιότητας. Δεν θα παρενέβαιναν στο μάνατζμεντ αλλά θα επόπτευαν αν τηρούνταν οι νόμοι κατά τη λειτουργία της επιχείρησης. Ούτε παραπλάνηση των καταναλωτών, ούτε ατασθαλίες, ούτε  μεροληπτική συμπεριφορά σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ούτε «λαδώματα» και τα τοιαύτα». 

Αλλά μια και αναφερθήκαμε στους λόγους για τους οποίους μεταξύ άλλων φορολογεί άγρια η κυβέρνηση του πολίτες, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει τα χρέη ιδιωτών στο δημόσιο (φόροι και ασφαλιστικές εισφορές) όσο ένα...ΑΕΠ, ας δούμε αν λέμε υπερβολές. Η έκθεση Taxing Wages 2018 του ΟΟΣΑ  αναδεικνύει την Ελλάδα 4η  μεταξύ των χωρών του Οργανισμού ως προς την αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων της εργασίας. Πάλι καλά. Διότι το το 2016 είχαμε αναδειχεί πρώτοι, χάρις στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλλά και ο ΣΕΒ  στην τακτική ανάλυσή του υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε φόρους αλλά ουραγός σε παροχή δημόσιων αγαθών. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η επισήμανσή του ότι οι Ελληνες πληρώνουν φόρους Σκανδιναβίας χωρίς να έχουν την προσφορά αντίστοιχων υπηρεσιών.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS