Συμβασιούχοι: Μία ελληνική εφεύρεση

Διαβάσαμε επίσημα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν ότι κατά την διάρκεια της αριστερής διακυβέρνησης διπλασιάστηκαν οι συμβασιούχοι.

Ασφαλώς και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να θέλει κανείς να δουλέψει για να ζήσει και να μην έχει δουλειά. Και ακόμη χειρότερο είναι να εκμεταλλεύεσαι, για λόγους κομματικούς, την αγωνία του άλλου για δουλειά.

Γιατί το επισημαίνουμε αυτό; Διότι αντιλαμβανόμαστε την αγωνία κάθε φορά της εν λόγω «νέας τάξης» του δημοσίου, αν θα τους ανανεωθεί ή όχι η σύμβαση, κάτι που συμβαίνει μεν περιοδικώς αλλά και τακτοποιείται πάντα το πρόβλημα και αποκαθίσταται η εν λόγω «επαγγελματική τάξη», προεκλογικώς. 

Είναι λογικό, ειδικώς μάλιστα την περίοδο αυτή της παρατεταμένη οικονομικής και κοινωνικής κρίσης να συμμερίζεται κανείς την αγωνία αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι ως ελληνική εφεύρεση πληθαίνουν κάθε φορά, αφού αποκατασταθούν οι προηγούμενοι. Οι οποίοι επί χρόνια ζούσαν με την υπόσχεση μιας σταθερής δουλειάς αλλά εξαπατήθηκαν. 

Όμως η κατά καιρούς έξαρση του προβλήματος, δεν πρέπει να αλλοιώνει την μνήμη για την πραγματικότητα και τους υπεύθυνους της δημιουργίας της, με τη βοήθεια και των λαϊκιζόντων ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι αλλού:

Πρώτον η περίπτωση των συμβασιούχων είναι μία εφεύρεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επειδή δεν είχε τη δυνατότητα αθρόων προσλήψεων οι οποίες άλλωστε θα διόγκωναν τους σταθερώς εργαζομένους στο υδροκέφαλο Δημόσιο, «ανεκάλυψε» αυτό το είδος της εργασίας. Μέχρι που οι τεράστιες δανειακές μας ανάγκες, μας επέβαλαν κάποια στιγμή,, μέσω των πιστωτών μας, να γίνουμε κανονικό κράτος. Που σημαίνει μεταξύ άλλων ότι, όλα όσα γίνονταν στο Δημόσιο για τα «άγια ψηφαλάκια» θα έπρεπε κάποια στιγμή να σταματήσουν. Κάτι, βεβαίως, που δεν αρέσει σε όσους βρήκαν, προσωρινό έστω, επαγγελματικό κατάλυμα στο Δημόσιο, με τη βοήθεια των κομμάτων, τα οποία στοίβαζαν, με κάθε είδους νομικό τερτίπι, τον κόσμο στο Δημόσιο και στις επιχειρήσεις του, όχι μόνο ως δυνητική εκλογική πελατεία, αλλά και για την τεχνητή μείωση της ανεργίας.

Δυστυχώς την προσπάθεια να γίνουμε κανονικό κράτος την ακυρώνει σήμερα η κυβέρνηση της Αριστεράς που καταφεύγει στα ίδια μέσα που χρησιμοποίησαν οι «εφευρέτες» των συμβασιούχων. Πως αλλιώς θα γινοταν άλλωστε αφού αυτοί που ανακάλυψαν την έννοια του συμβασιούχου έχουν στελεχώσει την σημερινή κυβέρνηση, της οποία ο επικεφαλής θέλει να υποκαταστήσει τοι κόμμα των «εφευρετών» αυτών. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.

Δεύτερον επί δύο περίπου δεκαετίες, οι κυβερνήσεις  φρόντιζαν να διατηρούν «σε εγρήγορση» (δηλαδή στην τσίτα) τους συμβασιούχους, μη επιλύοντας την εκκρεμότητα, επειδή έτσι τους είχε σε μία δεξαμενή εν δυνάμει ψηφοφόρων, βάσει της λογικής «αυτοί που με έβαλαν από το παράθυρο στο Δημόσιο, έχουν τη δύναμη να με κάνουν και μόνιμο, κάποια στιγμή». Αυτή η στιγμή βεβαίως δεν ήλθε ποτέ, σκοπίμως. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση γυναίκας συμβασιούχου που εξομολογήθηκε κάποτε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ότι της είχαν πει να εγγραφεί στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ, αν ήθελε να μονιμοποιηθεί!! 

Τρίτον  οι συμβασιούχοι γνωρίζουν καλά ότι άλλο πράγμα η προσδοκία της μονιμότητας και άλλο πράγμα η πρόσληψη τους για συγκεκριμένη δουλειά και για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρόνο. Αργότερα όμως αρχίζουν οι πιέσεις, όχι μόνο από αυτούς που απαιτούν να μονιμοποιηθούν, αλλά και από μέσα από τους συνδικαλιστικούς φορείς του δημοσίου, καθώς αυτοί γνωρίζουν ότι η μεν δική τους θέση δεν  πρόκειται να θιγεί από μελλοντικές μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, ενώ η αύξηση των θέσεων στις υπηρεσίες θα τους απαλλάξει από πρόσθετη δουλειά!!

Αυτή είναι η απλή αλήθεια ενός περίπλοκου πλέον προβλήματος.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS