Τα πολιτικά ψέμματα έχουν συνέπειες

Όταν θεωρείς ότι με επικοινωνιακά τρυκς καλύπτεις την πραγματικότητα, προ ημερών αυτό έχει συνέπειες. Σημασία όμως έχει να μαθαίνεις, κάτι που δεν φαίνεται όσον αφορά στην κυβέρνησή  μας. Παράδειγμα οι, υποτίθεται, καθησυχαστικές δηλώσεις Τσακαλώτου για την κατάρρευση των Τραπεζών, όταν την επομένη όλες οι ξένες εφημερίδες που ασχολούνται και με την Ελλάδα αποκάλυπταν την πραγματικότητα. Αποτέλεσμα; Η ελληνική κοινωνία πιστεύει πλέον όσα διαβάζει στα ξένα ΜΜΕ, ξέροντας ότι η κυβέρνηση του λέει ψέμματα. Υπερτόνισε λοιπόν το Μαξίμου ως successstoryτο τέρμα των Μνημονίων και την έξοδο στις αγορές και τώρα, επειδή στις αγορές γνωρίζουν ποια είναι η αλήθεια δεν μπορούμε να δανειστούμε ούτε ...τουρκική λίρα! Προ δύο εβδομάδων ο οίκος Fitch αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες! Και την επόμενη μέρα το ελληνικό χρηματιστήριο σημείωσε πάλι σημαντική πτώση! Γιατί; Διότι οι αγορές που δεν φοβάται ο κ. Τσίπρας θεωρούν ότι κάτι δεν πάει καλά στην ελληνική Οικονομία. Τώρα πουλάνε όσοι φοβούνται ότι τα χειρότερα είναι μπροστά..

Η χώρα παραμένει σε βαθειά ύφεση, βρίσκεται σταθερά σε αντιαναπτυξιακή πορεία και σε στασιμοχρεοκοπία και όλο το προηγούμενο διάστημα επιχειρήθηκε   με χρηματοδοτικές δόσεις, μέσα από σκληρά Μνημόνια και αισιόδοξες παρόλες, να καλυφθεί η χρεοκοπία αυτή. Η κυβέρνηση έστυψε την αγορά για να παρουσιάζει προσωρινά πρωτογενή πλεονάσματα και οδήγησε την χώρα στο σημερινό της οικονομικό αδιέξοδο 

Το ερώτημα είναι αν είμαστε στον πάτο, ή έχει κι άλλο βάθος το πιθάρι; 

Και μέσα σε όλα αυτά πι ελληνικές τράπεζες βαδίζουν τον δικό τους Γολγοθά. Με αποτέλεσμα να είναι δικαιολογημένα ανήσυχοι και οι καταθέτες. Μία από τις αλήθειες είναι ότι οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές. Ενίοτε και στην «ζούλα» αν σκεφτεί κανείς ότι το 2011, σε νόμο για την αναμόρφωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων  είχε μπει άρθρο που προέβλεπε την χορήγηση περι των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ στις Τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Το κορυφαίο; Σε Νόμο τoυ ιδίου έτους για την ...δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Δήμου Σερρών(!!) παρείχετο εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου στις τράπεζες ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι εγγυήσεις αυτές είναι προϋπόθεση για να χρηματοδοτηθούν από τον ESM. Συμπέρασμα: Οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν και διεσώθηκαν οι ευρωπαίκές τράπεζες που κατείχαν ελληνικά ομόλογα μιας χώρας που όδευε στην οικονομική καταστροφή.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS