Η θαρραλέα Δεξιά και η γονυπετής Αριστερά

Πέρασε όπως πέρασε η συνταγματική αλλαγή στα Σκόπια. Και την επομένη άρχισαν καταγγελίες και υπονοούμενα για δωροδοκίες που δεν εμπόδισαν τον πρωθυπουργό μας  να συγχαρεί τον Σκοπιανό ομόλογό του για την «επιτυχία». Μέχρι δε την τελευταία στιγμή συνεχιζόταν η ευρωπαϊκή πίεση προς τα Σκόπια  με την τελευταία «παραίνεση» υπό τύπον συγκεκαλυμμένης απειλής για το μελλον των Σκοπίων να γίνεται  από την Μογκερίνι την αρμόδια εκπρόσωπο της ΕΕ επί θεματων Εξωτερικής Πολιτικής. 

Οι «παραινέσεις» και τα συμπαρομαρτούντα τους έπιασαν, προφανώς. Στην Αθήνα βεβαίως δεν χρειάστηκαν και πολλές πιέσεις για να υπογράψει η κυβέρνηση την Συμφωνία. Αυτό όμως ανέδειξε και μία ιστορική πραγματικότητα.  Και η πραγματικότητα αυτή που διαλύει την διαχρονική αριστερή προπαγάνδα είναι ότι η Αριστερούλα είναι η ευεπίφορη σε κωλοτούμπες και αδυναμία αντίστασης στους ισχυρούς και όχι η λεγόμενη Δεξιά. Διότι, εκτός βεβαίως από την έξοδο από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ που αποφάσισε ο Καραμανλής λόγω του Αττίλα 2 στην Κύπρο, υπάρχουν  και άλλα προηγούμενα αντίδρασης της δεξιάς στις μεγάλες δυνάμεις. Κάτι που δεν το αντέχει να το κάνειη σημερινή Αριστερά του κ. Τσίπρα, διότι απλώς «δεν έχει τα κότσια»...

Η μία περίπτωση ήταν στην  κρίση του Σουέζ όταν παρά τις πιέσεις Αγγλογάλλων και ΗΠΑ ο Καραμανλής αρνήθηκε το 1956 να συμμετάσχει σε πολυμερή διάσκεψη στο Λονδίνο για το καθεστώς του Σουέζ. Λόγω Κυπριακού ο Καραμανλής δεν ήθελε να χάσει την στήριξη του αραβικού κόσμου και της Αιγύπτου βεβαίως στο θέμα αυτό. Προέταξε δηλαδή το εθνικό συμφέρον.

Η άλλη περίπτωση ήταν όταν κατά την αποφασισθείσα επέμβαση το 1958 των Αμερικανών και των Βρεταννών στον Λίβανο, λόγω του εμφυλίου που είχε ξεσπάσει εκεί, ο Καραμανλής αρνήθηκε να χρησιμοποιήσουν οι Άγγλοι το ελληνικό έδαφος για να περάσουν οι δυνάμεις τους κατευθυνόμενες στο χώρο της επέμβασης. Μία τρίτη δε, πιο πρόσφατη περίπτωση όσο και επίκαιρη, ήταν η άρνηση ενός άλλου Καραμανλή, του Κώστα, να συζητηθεί, το 2008, στην Σύνοδον του ΝΑΤΟ  στο Βουκουρέστι η ένταξη των Σκοπίων στον Οργανισμό. Είχε προηγηθεί η συμπόρευση του ίδιου με τον Τάσσο Παπαδόπουλο για την απόρριψη του Σχεδίου Αννάν για το Κυπριακό.

Η Ιστορία είναι αμείλικτη.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS