Η Νέμεσις καλεί Τσίπρα

Η κυβέρνηση και προσωπικώς ο πρωθυπουργός βρίσκονται στην δυσκολότερη θέση που θα μπορούσαν να βρεθούν από τότε που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας. Απλώς το προηγούμενο διάστημα, ως άπειροι  της πολιτικής δεν ήταν δυνατόν να συνειδητοποιήσουν τις δυσχέρειες που εμπεριέχει η διακυβέρνηση  μιας χώρας και μάλιστα σε κρίση.

Το τελευταίο δείγμα κυβερνητικής κατάρρευσης, ενδεικτικό της αποδρομής στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η ενδοκυβερνητική κρίση με την σύγκρουση των υπουργών Εξωτερικών και Αμύνης που οδήγησε στην παραίτηση του κ. Κοτζιά και μάλιστα σε κρίσμη φάση για το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών για την οποίαν αδικαιολογήτως καμαρώνει ο πρωθυπουργός.

Μπορεί να πρότίμησε να ταυτισθεί με τον κ. Καμμένο ο κ. Τσίπρας επειδή διαθέτει περισσότερους βουλευτές έναντι όσων επηρεάζει ο κ. Κοτζιάς, προτιμώντας έτσι μία ακροδεξιά σύμπλευση. Ένα είναι βέβαιο. Ότι όποιο ελιγμό σωτηρίας και να επιχειρήσει ο κ. Τσίπρας για να σώσει το πολιτικό του δέρας, ο ελιγμός αυτός είναι μάταιος για τρεις βασικούς λόγους: 

Πρώτονεπιζεί με μία πολύ εύθραυστη κοινβουλευτική πλειοψηφία, όμηρος όχι μόνο του κ. Καμμένου αλλά και κάθε βουλευτή της παράταξής του που δυσφορεί με την σύμπραξή του με τους ΑΝΕΛ και ειδικώς με τον πρόεδρό τους. Επιπλέον έχει αρχίσει να μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ του κ. Τσίπρα και των αριστερών συντρόφων του λόγω των επιλογών του

Δεύτερονστη συνείδηση του ελληνικού λαού ο πρωθυπουργός είναι καταδικασμένος ως ο πολιτικός που αφού εψεύσθη ασύστολα οδήγησε τη χώρα σε τρίτο μνημόνιο ταυτιζόμενος με εκείνους που κατά τα άλλα κατηγορούσε ότι εδέσμευσαν την χώρα. Άρα ‘εχει χάσει την όποια αξιοπιστία προεκλογικώς διέθετε και που αποδείχθηκε ότι ήταν ανάξιος κάθε εμπιστοσύνης.

Τρίτονμε τέτοια πολιτική απαξίωση του προσώπου του στον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να αποφύγει την μόνη και ασφαλέστερη λύση που προσφέρει ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Την προσφυγή στις κάλπες. Και την  οποία ορθώς απαιτεί η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της.

Την εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να την αποφύγει για ένα πρόσθετο λόγο: Οι βουλευτές του κ. Τσίπρα , που μέχρι πρότινος ενδιαφέρονταν για την παράταση της εργασιακής τους θητείας και, για τον λόγο αυτό είχαν ψηφίσει και το τρίτο αμιγώς αριστερό  μνημονιο, αντιλαμβάνονται πλέον ότι τελειώνει οριστικώς η πολιτική τους καρριέρα αν δεν διαφοροποιηθούν από τον αρχηγό τους. Να θυμίσουμε ότι παλαιότερο ρεπορτάζ εβδομαδιαιας εφημερίδος  αποκάλυπτε την κομματική απειλή προς το πρόσωπο του κ. Τσίπρα ότι άλλο πράγμα πρόεδρος του κόμματος και άλλο πρωθυπουργός. Η παρατήρηση αυτή στην διαπιστούμενη απόσταση μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Τσίπρα παρέπεμπε.

Καθώς ο χρόνος δρα υπέρ της ΝΔ αλλά σε βάρος της χώρας, όπως πολύ σωστά είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η μόνη περίπτωση να διασώσει τα υπολείμματα του ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του ο πρωθυπουργός είναι να πάει σε εκλογές. Και να πάρει ένα  μικρό ποσοστό, όπως αυτά των άλλων κομμάτων που εξακολουθούν να είναι μέσα στο πολιτικό παιγνίδι, ανεξαρτήτως αν με τον ίδιο θα θέλουν να έχουν κυβερνητική ή αντιπολιτευτική σχεση τα άλλα κόμματα..

Ο κ. Τσίπρας υφίσται την Νέμεση της ‘Υβρεως που διέπραξε δημαγωγώντας, λέγοντας ψεύδη για τους αντιπάλους του αλλά και ψεύδη προς την ελληνική κοινωνία, διότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πάρει την εξουσία και να απολαύσουν αυτός και το στενό του περιβάλλον την ηδονή της. Είναι γνωστό όμως τι θέλουν τα μεταξωτά βρακιά....

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS