Η τεχνητή πόλωση του ΣΥΡΙΖΑ

H επιθετική, ως προς τα διχαστικά της χαρακτηριστικά, τακτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ αποβλέπει στην δημιουργία κλίμα πολώσεως στο οποίο να παρασυρθεί και η Νέα Δημοκρατία. Και το κλίμα αυτό να περάσει και στην ελληνική κοινωνία που θα κληθεί μεθαύριο να ψηφίσει. Αυτή η τακτική συνιστά βεβαίως μία παγίδα, υπό την έννοια ότι «το τανγκό χορεύεται με δύο» και, αν ο ένας εξ αυτών δεν ακολουθήσει την πόλωση, αντιστοίχως αυτή δεν θα δημιουργεί προϋποθέσεις κομματικής αντιπαράθεσης και μέσα στην κοινωνία.

Το ζήτημα είναι αν υπάρχει πραγματική πόλωση και μάλιστα με μία κυβέρνηση βαλλόμενη πανταχοθεν. Τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχουν σήμερα παρά τις προσπάθειες να τις δημιουργήσει. Διότι τι είδους πόλωση είναι αυτή όταν, ακόμη και σήμερα που πλησιάζουμε σε εκλογές, η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 45,6%;; Πόλωση υπήρχε όταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αντιστοίχως κατέβαιναν στις εκλογές με συσπείρωση 80% και πλέον το κάθε κόμμα.

Ας αφεθεί λοιπόν το Μαξίμου να δημιουργεί τεχνική πολιτική όξυνση, την στιγμή που, τόσο την ΝΔ όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «τους πάει το κύμα» της απηυδισμένης ελληνικής κοινωνίας.

Ίσως για πρώτη φορά σε τέτοια ένταση είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί η θεωρία του «ώριμου φρούτου». Αρκούν τα αλλεπάλληλα ψεύδη, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, επειδή και αυτες είναι ψεύτικες και οι γκάφες που διαπράττονται από μία κυβέρνηση που δεν κατόρθωσε μέσα σε τρισήμισυ χρόνια να μάθει τα στοιχειώδη μιας διακυβέρνησης. Αρκούν ακόμη η μεγάλη αποτυχία στην διαχείριση της καθημερινότητας και, βεβαίως, η μεγάλη απογοήτευση της κοινής γνώμης.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS