Η κοινωνία γυρίζει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Μία σειρά γεγονότων τυχαίων ή μη τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες άρκεσαν να αναδείξουν την κυβερνητική ανικανότητα στην πρόληψη ή διαχείριση ιδιαιτέρων καταστάσεων, που είναι και η κατ’εξοχήν δικαιολογημένη απαίτηση της υπερφορολογημένης ελληνικής κοινωνίας, μια και τα κρατικά έσοδα είναι και για την  εξασφάλιση υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι οποίες πρέπει να  λειτουργούν αποτελεσματικά. 

Μία σταχυολόγηση των όσων τραγικών ή ευτράπελων συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι και που αποδεικνύουν τις τεράστιες κυβερνητικές αδυναμίας στην διαχείριση των τυχών της χώρας και των πολιτών της, είναι τα εξής:

-Πλημμύρες καταστροφικές στην Δυτική Αττική και μάλιστα δύο φορές, χωρίς το πάθημα της πρώτης φοράς να έχει γίνει μάθημα και στην κυβέρνηση και στην εκλεκτή της αρμόδια Περιφερειάρχη. 

-Φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική με εκατόμβη νεκρών εξ αιτίας της τραγικής διαχείρισης του γεγονότος και επιχειρησιακών σφαλμάτων ΄που αποδεδειγμένα έγιναν. Για τα επιχειρησιακά σφάλματα που έγιναν αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες των ίδιων των κατοίκων στο Μάτι που διεσώθησαν αλλά έχασαν συγγενείς τους. 

-Αδυναμία δύο εκ των σημαντικότερων  ΔΕΚΟ που πρέπει αδιαλείπτως να εξυπηρετούν τους πολίτες που τις ακριβοπληρώνουν, δηλαδή της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, να προλάβουν την διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης 

(α) σε κατ’εξοχή τουριστικά νησιά, όπως είναι η Ύδρα και η Σκόπελος, όταν μάλιστα στο πρώτο η διακοπή ρεύματος και νερού διήρκεσε επί διήμερον. Τις αρνητικές εντυπώσεις στους τουρίστες τις αντιλαμβάνεται κανείς 

(β) στην πολύπαθη εφέτος Αττική όπου  το καλοκαίρι σε συγκεκριμένες περιοχές κοβόταν συχνά η ηλεκτροδότηση έστω και για λίγες ώρες ενώ έμειναν και χωρίς νερό αρκετές περιοχές της πρωτευούσης

-Επικίνδυνα αυξανόμενη η εγκληματικότητα, με πρόσφατο μάλιστα θύμα ένα νεαρό στην περιοχή του Φιλοπάππου. Στην  έννοια βεβαίως της εγκληματικότητας περιλαμβάνονται και οι ανεξέλεγκτες επιδρομικές δράσεις του Ρουβίκωνα αλλά και άλλων κουκουλοφόρων στους οποίους «συμπαραστέκονται» πλέον και ξένα στοιχεία. Βεβαίως κανείς δεν συλλαμβάνεται, διότι τέτοιες είναι οι κυβερνητικές εντολές για την διακριτική συμπεριφορά των μονάδων δημόσιας τάξης προς τα συγγενή κοινωνικά φύλα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. 

-Έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος που έχει φέρει σε απόγνωση τις τοπικές κοινωνίες και αλλοιώνει πλέον τους τοπικούς πληθυσμούς. Πέραν  των συχνών συμπλοκών και αιματηρών επεισοδίων που έχουν τρομάξει τους κατοίκους των περιοχών που φιλοξενεί ο κ. Τσίπρας μετανάστες, λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, ένα τελευταίο δείγμα ασυδοσίας των αλλοδαπών –επειδή είναι ανεξέλεγκτοι- ήταν η διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από κατάληψη του οδοστρώματος που έκαναν μετανάστες. Αντίδραση της αστυνομίας δεν υπήρξε με την αιτιολογία ότι δεν είχαν πάρει εντολές τι να κάνουν, ότι η παρακώλυση της κυκλοφορίας, κατ’ αυτόν τον τρόπο συνιστά ποινικό αδίκημα!     

Οικονομική ισοπέδωση

-Σε όλα αυτά τα παραπάνω παραδείγματα που έχουν κάνει έξαλλους τους πολίτες απέναντι στην αριστερή διακυβέρνηση, βεβαίως πρέπει να συμπεριληφούν τα οικονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως: 

(α) τα capital controls που δημιούργησαν συνθήκες αναξιοπρέπειας στους Έλληνες πολίτες και κυρίως στους συνταξιούχους κατά τους πρώτους μήνες της εφαρμογής τους 

(β) η φορολογική επιδρομή που εξαφάνισε την μεσαία τάξη 

(γ) οι συνεχείς περικοπές συντάξεων, κυρίων και επικουρικών 

(δ) το ανεκδιήγητο ασφαλιστικό σύστημα που έχει εξουθενώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και έχει έτσι αυξήσει την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή (ε) την  υποθήκευση του μέλλοντος των Ελλήνων με το τρίτο αριστερό Μνημόνιο και την επικύρωση των  δεσμεύσεων από το Eurogroup, καθώς η χώρα θα ζει χωρίς ανάσα μέχρι το 2060. Ο κ. Τσίπρας απλώς υπάκουσε πειθήνια στις επιταγές του Βερολίνου, την στιγμή ΄που η Γερμανία επιτυγχάνει το υψηλότερο κόσμο κέρδος στο εξωτερικό της ισοζύγιο.

Μία κοινωνία οργισμένη 

Ποια όμως είναι η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας; Δεν είναι μόνο το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ και μάλιστα με διαφορές που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις δείχνουν μέχρι και εκλογική αυτοδυναμία. Αλλά και οι επιμέρους αποδοκιμασίες της ελληνικής κοινωνίας σε όλα αυτές τις αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αντιδράσεις που προαναφέρθησαν και στις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν

Έτσι:

(α) Σε σχέση με όσα τραγικά συνέβησαν στην Ανατολική Αττική όπως είχαν αποκαλύψει τα «Π» δημοσκόπηση που είχε διενεργήσει μετά τις πυρκαγιές ξένη πρεσβεία, στην συγκεκριμένη περιοχή το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είχε πέσει στο 9%!

(β) Στην περίπτωση της εγκληματικότητας, εδώ και πολλούς μήνες τα ποσοστά αρνητικής εκτίμησης των Ελλήνων πολιτών είναι υψηλά. Και βεβαίως σε βάρος της κυβέρνησης.  Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι σε δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse το 68% των πολιτών δεν ήταν ικανοποιημένο από τα επίπεδα ασφαλείας, ενώ το σημαντικό στοιχείο είναι ότι και το 55% όσων είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ανεπαρκές το επίπεδο ασφάλειας.

 (γ) Δεδομένου ότι τόσο η διαχείριση κρίσεων όσο και η πρόληψη τους (όπως οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές ή και οι διακοπές ρεύματος και υδροδότησης) αποτελούν ένδειξη καλής ή κακής λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, η άποψη των πολιτών απεικονίζεται στις σχετικές δημοσκοπήσεις. Στην δημοσκόπηση της Pulse, τον περασμένο Ιούνιο το 63% των πολιτών θεωρούσε ότι τα πράγματα κινούνται γενικώς στην λάθος κατεύθυνση, με το 40% μάλιστα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνούν σε αυτό. 

Η κρυφή επίδραση των μεταναστών

Μία άλλη κοινωνική παράμετρος που φαίνεται ότι παραγνωρίζει το Μαξίμου και που όπως προκύπτει και από έρευνες είναι μεγάλη η δυσφορία των πολιτών με επίδραση και στην τελική εκλογική τους επιλογή, είναι το μεταναστευτικό Είναι φαινομενική η εντύπωση ότι μόνο οι τοπικές κοινωνίες των νησιών όπου συνωστίζονται οι αλλοδαποί υπάρχει έντονη δυσφορία. Διότι ακόμη και σε περιοχές όπου αναπτύσσονται παροικίες αλλοδαπών νομίμων και παρανόμων, όπως η Κυψέλη, το Πεδίο του Άρεως, το Μεταξουργείο, τα Πατήσια, για να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα, οι κάτοικοι είναι επιεικώς έξαλλοι. Αν μάλιστα είχε λάβει το Μαξίμου την πραγματική επίδραση του μεταναστευτικού στην ελληνική κοινωνία, ασφαλώς και δεν θα ήταν τόσο πρόθυμος ο κ. Τσίπρας να ικανοποιήσει την κ. Μέρκελ και να της λύσει το δικό της πρόβλημα, δεχόμενος τους μετανάστες που η ίδια διών χει από την πατρίδα της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως προκύπτει από τις σχετικές έρευνες ότι η αρνητική πλέον διάθεση έναντι των ξένων από την πλευρά των Ελλήνων λόγω των διαστάσεων που έχει πάρει το μεταναστευτικό στην  χώρα μας έχει διάφορες αιτίες, από την εκτίμηση ότι η αύξηση της εγκληματικότητας οφείλεται στην αθρόα έλευση μεταναστών έως και την πεποίθηση ότι καταλαμβάνουν θέσεις εργασίας οι ξένοι και της στερούν από τους ντόπιους.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS