Το άγος του Δημοσίου

Αν το έγραφε ελληνική εφημερίδα, από του Μαξίμου και την Κουμουνδούρου θα έλεγαν ότι το σχετικό δημοσίευμα γράφηκε για συγκεκριμένες αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες.

Τα στοιχεία όμως τα δημοσίευσαν οι έγκυροι Φαϊνανσιαλ Τάϊμς. Δηλαδή ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με κριτήρια πελατειακού κράτους, έχει κάνει περισσότερες από 30.000 προσλήψεις στο Δημόσιο. Χώρια από την στρατιά συμβούλων των υπουργών. Η βρεταννική εφημερίδα «κάρφωσε» βεβαίως κανονικά τον πρωθυπουργό. Ότι δηλαδή είχε αναφέρει στην ίδια εφημερίδα ότι «η Ελλάδα έμεινε πίσω εξαιτίας του πελατειακού μοντέλου σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας».


Οι στρατιές των διοριζόμενων αποβλέπουν βεβαίως στην δημιουργία δυνητικών ψηφοφόρων, όπως κάνει κάθε συνεπής κρατιστής και πρωτίστως αριστερός, για τον οποίον ισχύει η Λουδοβίκεια ρήση, «μετά από μένα ο κατακλυσμός»!
Θα ΄πειτε δικαιολογημένα: Δεν πρέπει να υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες. Βεβαίως και πρέπει. Αρκεί να υπάρχει αξιολόγηση, την οποία αποκηρύσσει η κυβέρνηση όπως ο διάολος το λιβάνι και ορθή κατανομή ώστε άλλες υπηρεσίες να είναι χωρίς προσωπικό και άλλες με πλεονάζον.
Το Δημόσιο δεν μειώνεται μόνο με αποφυγή νέων πρσλήψεων αλλά και με την αποπομπή των ανικάνων μετά από πραγματική και δίκαιη αξιολόγηση. Μόνο από την προσωπική εμπειρία του καθενός από την συναλλαγή του με το Δημόσιο έχει παραδείγματα από την εξυπηρέτησή του ότι οι δύο στους πέντε υπαλλήλους είναι άχρηστοι. Το 40%. Επομένως με βάση το ποσοστό αυτό πρεπει να φύγουν από το Δημόσιο περί τις 280 χιλιάδες!

Ένας που έχει μεγάλη προσωπική εμπειρία από το Δημόσιο και πως λειτουργεί είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο οποίος στο βιβλίο του «Με τον Ανδρέα στην Ευρώπη», αποκαλύπτει την ευθύνη των κομμάτων που πέρασαν από την εξουσία, καθώς επέτρεπαν να επικρατούν συνθήκες που ευνοούσαν, σε πρώτη φάση την τεμπελιά και σε δεύτερη και την εκμετάλλευση της θέσης προς ίδιον όφελος. Μερικά παραδείγματα για γέλια και για κλάμματα:
«...Ανακάλυψα, γράφει, ότι τα 2/3 των υπαλλήλων που εστέλλοντο στις Βρυξέλλες για να μετάσχουν στις διάφορες επιτροπές και ομάδες εργασίας δεν εγνώριζαν απολύτως καμία γλώσσα... Η γραμματεία του συμβουλίου τότε δεν μπορούσε να εξασφαλίσει ελληνική μετάφραση παρά μόνο στα μισά περίπου από τα γεγονότα. Το συμπέρασμα είναι ότι δεκάδες υπάλληλοι συμμετείχαν στις συνεδριάσεις χωρίς να καταλαβαίνουν λέξη και ότι, αν τους εζητείτο να πάρουν θέση, θα μπορούσαν απλώς να κουνάνε το κεφάλι ή να μουγκρίζουν»!
«...Κατά την διάρκεια του ωραρίου πολλοί υπάλληλοι εγκατέλειπαν το υπουργείο για να κάνουν διάφορες άλλες δουλειές. Είδα μια μέρα κάποιον ο οποίος στις 11 το πρωί πουλούσε ψωμί σ’ ένα πρατήριο που τυπικά ανήκε στη γυναίκα του και βρισκόταν κάπου στην οδό Βερανζέρου.

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS