Τα αυθαίρετα δεν ...αυταναφλέγονται

Χύθηκε πολλή μελάνη για την απίθανης έκτασης τραγωδία, στην Ανατολική Αττική, με επιχειρηματολογημένη την ευθύνη της κυβέρνησης.
Όμως, από την άλλη, πρέπει να δούμε και αν θα εξαλειφθεί το πλαίσιο που ευνοεί τις πυρκαϊές.

Όταν λ.χ. υπάρχει αυτή (α) η φαιδρή διατύπωση της έννοιας του δάσους και της δασικής έκτασης στο Σύνταγμα, και (β) η απαγόρευση στη μεταβολή της χρήσης, είναι λογικό να ανοίγει η όρεξη σε καταπατητές. Όταν ακόμη δεν υπάρχει Κτηματολόγιο και, αντιθέτως επιβραβεύεται επί μισό σχεδόν αιώνα η αυθαίρετη δόμηση και «εγκρίνονται» οι παράνομοι οικισμοί τότε θα συνεχίζονται να καίγονται τα δάση και με ανθρώπινη ευθυνη και όχι μόνο από από φυσικά φαινόμενα.

Βεβαίως και όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν καμμία δικαιολογία για την τωρινή κυβέρνηση.

Πρώτον διότι τα σχέδια διάσωσης πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν, εκτός από τα ακραία φυσικά φαινόμενα και τις περιπτώσεις αυτές που δυσκολεύει η αυθαίρετη δόμηση.

Δεύτερον διότι μπορεί να έχει γίνει περιβαλλοντολογικό έγκλημα με τα αυθαίρετα που είναι γεμάτη ΟΛΗ η Ελλάδα και όχι μόνο το Μάτι, αλλά δεν αποτελούν δικαιολογία για την ανικανότητα της κρατικής μηχανής. Τα αυθαίρετα δεν ΑΥΤΑΝΑΦΛΕΓΟΝΤΑΙ

Τρίτον διότι έχει βάλει και αυτή η κυβέρνηση της αριστεράς, που χτυπίεται τάχα για την αυθαίρετη δόμηση, το χεράκι της να μην κατεδαφιστεί κανένα αυθαίρετο, ενώ έχει κάνει και εκείνη νομιμοποιήσεις.

H πάλαι ποτέ αθώα Αριστερά δεν είναι και τόσο αθώα. Διότι ασκώντας επί μισό σχεδόν αιώνα την δυναμική και βίαιη πολιτική του πεζοδρομίου, συνεχώς λαϊκίζοντας εκ τους ασφαλούς, παρεμπόδιζε κάθε απόπειρα μεταρρύθμισης. Και είναι το ίδιο ένοχη με αυτούς που δεν την έγραφαν στα παλια΄τους τα παπούτσια, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, διότι η Αριστερά –και οι σοσιαλιστές- τους αποκαλούσε κοινωνικά ανάλγητους. Ετσι λοιπόν έχουμε δύο ενόχους. Τους βίαιους αντιρρησίες και τους φοβισμένους και συμβιβασμένους πολιτικούς. Υπάρχει και τρίτος ένοχος. Μία κοινωνία που ψήφιζε τα ωραία λόγια που την βόλευαν. Αλλά μετά αγανακτούσε, μετανιωμένη. Όπως τώρα αυτοί που αποδοκιμάζουν τον ούτως ή άλλως άχρηστο Ψινάκη, που τον εξέλεξαν με 60%. Ή τον Τσίπρα. Όλα εδώ πληρώνονται!

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS