Εις υγείαν των κορόϊδων

Το Διαδίκτυο έχει και τα καλά του. Τις προάλλες μου εστάλη λοιπόν e-mail που περιγράφει με ακρίβεια αυτό που είναι η Ελλάδα.
Ο συγγραφέας του κειμένου ξεκινάει με τη διαπίστωση ότι αυτός, με την οικονομική κρίση περνάει μια χαρά!

Λέει: «Δεν είμαι ούτε πλούσιος, ούτε πολιτικός, ούτε έχω ενεχυροδανειστήριο χρυσού, ούτε είμαι Γερμανός που ζω στην Ελλάδα. Απλά, δεν ακολούθησα τις συμβουλές των γονιών μου. Ποτέ δεν έκανα οικονομίες, δεν αγόρασα σπίτι ή εξοχικό για τα παιδιά μου, δεν πήρα στεγαστικό δάνειο, δεν αγόρασα μεγάλο αυτοκίνητο για να τους παρέχω ασφάλεια και άνεση, ξόδευα όλα μου τα χρήματα στα μπαρ, στις ταβέρνες, στα εστιατόρια, στα μπουζούκια, στα ρούχα και στα ταξίδια. "Έφαγα" ακόμη και την κληρονομιά που μου άφησαν οι γονείς μου στη διασκέδαση και στην καλοπέραση. Στο σχολείο, όταν οι συμμαθητές μου διάβαζαν, εγώ έκανα κοπάνες και τελικά επειδή είχα μέσον (τότε δεν υπήρχε ΑΣΕΠ) διορίστηκα στο δημόσιο, δεν έφαγα τα χρόνια μου σε πτυχιακές και μεταπτυχιακά, δεν ξέρω τί σημαίνει η λέξη λειτουργικά έξοδα, βιωσιμότητα, ούτε ξέρω τί είναι το ΣΔΟΕ, ούτε τι είναι το κλείσιμο βιβλίων. Αρκετοί από τους συμμαθητές μου δεν βρήκαν ποτέ καλύτερη δουλειά από μένα ή τελικά απολύθηκαν. Οσοι έγιναν ελευθεροεπαγγελματίες ζούν με ένα καθημερινό τρόμο ή φυτοζωούν ή φαλίρισαν!!!

Εγώ αντίθετα δεν ήμουν ποτέ αυτό που λένε νοικοκύρης και τελικά με την οικονομική κρίση και τα "δίκαια" μέτρα που έχουν ληφθεί, δικαιώθηκα ! Μπορεί να έχω υποστεί μείωση στον μισθό μου, αλλά αν τα βάλεις κάτω, περνάω πολύ καλύτερα ! Έχουμε και λέμε λοιπόν... Μένω σε ένα καταπληκτικό σπίτι το οποίο πριν την κρίση δεν θα μπορούσα με τίποτα να το νοικιάσω, άσε που ο ιδιοκτήτης όποτε του δίνω το ενοίκιο στην ώρα του με κοιτάει στα μάτια, σαν να βλέπει την Μόνικα Μπελούτσι με μαγιό! Έχω αγοράσει αυτοκίνητο με λίγα χρήματα μεταχειρισμένο μεν 1600cc, αλλά πολύ καλύτερο απ ' αυτό που οδηγούσα προ κρίσης και βέβαια επειδή δεν έχω ακίνητη περιουσία και άρα τίποτα στο όνομα μου, δεν πληρώνω κανένα χαράτσι, ανήκω δηλαδή στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες ! Δεν πληρώνω τέλος ακινήτων στη ΔΕΗ, ΔΕΝ πληρώνω τέλος επιτηδεύματος, ΔΕΝ πληρώνω εισφορά αλληλεγγύης, ούτε Φόρο ακινήτου περιουσίας, αλλά πρακτικά ούτε και φόρο εισοδήματος, γιατί μου τα κρατάει το κράτος από το μισθό μου. Οτι παίρνω είναι καθαρά στό χέρι».

Και καταλήγει: «Τό ότι δεν σπούδασα με γλύτωσε από άσκοπα έτη σπουδών, και άσκοπα έξοδα, εγώ εργαζόμουνα και έτσι σύντομα θα πάρω σύνταξη, και θα ξύνω ....#*ΧΧ περνώντας φίνα, ενώ αντίθετα οι σπουδασμένοι συμμαθητές μου θα εργάζονται και θα πληρώνουν ΤΕΒΕ κλπ ασφαλιστικές εισφορές μέχρι τα 67 τους».
Να τι θα πει Ελλάδα, που τραγούδαγε και η Βέμπο....

Σε επίρρωση των παραπάνω αναφέρω και το παρακάτω απόλυτα αυθεντικό περιστατικό. Tαλαίπωρος ιδιωτικός υπάλληλος με κατάκοιτο πατέρα, και με επισήμως ανεγνωρισμένη την αναπηρία του, επιχειρεί απεγνωσμένα επί ENA ολόκληρο μήνα να επικοινωνήσει με το IKA στο οποίο υπάγεται ο ασθενής πατέρας, για επείγον συνταξιοδοτικό ζήτημα. Eπιτέλους, μετά τη συμπλήρωση του μηνός των άκαρπων τηλεφωνημάτων, στα οποία κανένας δεν απαντά, το σηκώνει το τηλέφωνο κάποιος υπάλληλος του Iδρύματος. Έμπλεος χαράς ο ενδιαφερόμενος του λέει: «Eπιτέλους σας βρήκα»!

O υπάλληλος απαντάει στον εμβρόντητο ασφαλισμένο: «Eίστε πράγματι τυχερός, διότι σήμερα απεργούμε και γι αυτό μπορούμε και σηκώνουμε το τηλέφωνο, διότι όταν ΄’εχουμε επισκέπτες έχουμε πολύ δουλειά και δεν το πιάνουμε όταν κτυπάει»!

«Ωραία, ανταπαντάει ο ασφαλισμένος. Έχω αυτή την περίπτωση του πατέρα μου...Mπορείτε αν με εξυπηρετήσετε»;
«Όχι, είναι η απάντηση του υπαλλήλου, διότι σήμερα απεργούμε και δεν δουλεύουμε»!!

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS