Έχουν αλλάξει οι ψηφοφόροι

Σποραδικές φωνές, κυρίως από την πλευρά των ΜΜΕ, αλλά και μικρή μερίδα δημοσκόπων παίρνοντας αφορμή από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις οτι θα δοθούν χρήματα στις αδύνατες, οικονομικά κοινωνικές ομάδες –κάτι σαν ...πουρμπουάρ βεβαίως όπως είχαν προ μηνών χρακτηρίσει το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό μέρισμα οι Ράδιο Αρβύλα- εκτιμούν ότι μπορεί να κερδίσει και να διατηρήσει κάποιες ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ. Να ανακάμψει κάπως...

Θα μπορούσε να στηρίξει κανείς την άποψη αυτή, αν τρία χρόνια μετά ο κόσμος εξακολουθεί να παραμενει αφελής. Η σημερινή οργή του –και όχι όπως εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις αλλά σε δημοσίους χώρους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε αφέλεια που θα μπορούσε να οδηγήσει τους πολίτες στο ίδιο ολέθριο, όπως απεδείχθη, λάθος.

Η κοινωνία σήμερα είναι οργισμένη διότι είναι σε θέση να καταλάβει ότι αυτό που τους υπόσχονται ως επιστροφή είναι υποπολλαπλάσιο από αυτό που η κυβέρνηση τους έχει πάρει. Οργισμένοι για την κοροϊδία είναι και εκείνοι που η γαλαντόμος κυβέρνηση τους επέστρεψε προ μηνών στις συντάξεις όσα παρανόμως τους είχαν παρακρατηθεί, πλην όμως είδαν ότι αντί για τα παρακρατηθέντα δύο ετών, τους εδόθησαν πίσω του ενός έτους και, μάλιστα μόνον των 60% των οφειλομένων!
Τίποτε πλέον δεν μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση και υπάρχουν πλεον οι ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστεί απλώς ήττα αλλά θα τιμωρηθεί παραδειγματικά από μία κοινωνία που εξαπάτησε. Όταν ακούν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος να λέει θρασύτατα «έλα μωρέ, προεκλογικό σύνθημα ήταν» -διότι και αυτό ελέχθη- απαντώντας στην υπενθύμιση του συριζαίκου συνθήματος «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τι φαντάζονται στο Μαξίμου ότι σκέπτονται τα ελληνικά νοικοκυριά; Πόσο κορόϊδο τους έπιασαν.

Στο Μαξίμου ας προβληματισθούν με τις συνεχείς έρευνες που αποκαλύπτουν την βαθειά απαισιοδοξία των Ελλήνων. Μία απαισιοδοξία που έχει συγκεκριμένο αίτιο και που προκαλείται από την σημερινή διακυβέρνηση και όχι από τις προηγούμενες στις οποίες θέλει να ρίξει το φταίξιμο η κυβέρνηση για την δική της ανικανότητα. Όταν οι Έλληνες πολίτες σε ποσοστό 92%(!) θεωρούν απίθανο να μπορέσουν την καινούργια χρονιά να αποταμιεύσουν έστω και μία δεκάρα, ενώ το 65% μετα πολύ μεγάλης δυσκολίας λέει ότι κατορθώνει να επιβιώσει, φαντάζεται η κυβέρνηση ότι αυτή η τεράστια αλλαγή στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων δεν επηρεάζει και την ψήφο τους σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι μπορεί η κρίση να δημιουργήθηκε προ ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση του ήταν αυτή που επιτάχυνε την επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου εμποδίζοντας την ανάκαμψη που είχε αρχίσει να διαφαίνεται το 2014.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS