Βαρειά ήττα εν όψει

Σποραδικές φωνές, κυρίως από την πλευρά των ΜΜΕ, παίρνοντας αφορμή από το αποκληθέν κοινωνικό μέρισμα –το οποίο ορθώς το είχαν μεταφράσει οι ...Ράδιο Αρβύλα σε... πουρμπουάρ(!)- εκτιμούν ότι μπορεί να διατηρήσει κάποιες ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ και να ανακάμψει!

Θα μπορούσε να στηρίξει κανείς την άποψη αυτή, αν τρία χρόνια μετά ο κόσμος θα εξακολουθούσε να παραμενει αφελής. Η σημερινή οργή του –και όχι όπως εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις αλλά σε δημοσίους χώρους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε αφέλεια που θα μπορούσε να οδηγήσει τους πολίτες στο ίδιο ολέθριο, όπως απεδείχθη, λάθος.

Τίποτε πλέον δεν μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση και υπάρχουν πλεον οι ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστεί απλώς ήττα αλλά θα τιμωρηθεί παραδειγματικά από μία κοινωνία που εξαπάτησε. Όταν ακούν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος να λέει θρασύτατα «έλα μωρέ, προεκλογικό σύνθημα ήταν», απαντώντας στην υπενθύμιση του συριζαίκου συνθήματος, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», τι φαντάζονται στο Μαξίμου ότι σκέπτονται τα ελληνικά νοικοκυριά; Πόσο κορόϊδο τους έπιασαν...

Στο Μαξίμου ας προβληματισθούν με τις έρευνες του ΙΟΒΕ και της ΔιαΝΕΟσις που αποκαλύπτουν όχι απλώς την βαθειά απαισιοδοξία των Ελλήνων, αλλά την απόγνωσή τους. Συναισθήματα που έχουν συγκεκριμένο αίτιο και που προκαλούνται από την σημερινή διακυβέρνηση και όχι από τις προηγούμενες στις οποίες θέλει να ρίξει το φταίξιμο η κυβέρνηση για την δική της ανικανότητα. Όταν οι Έλληνες πολίτες σε ποσοστό 92%(!) θεωρούν απίθανο να μπορέσουν να αποταμιεύσουν έστω και μία δεκάρα, ενώ το 65% μετα πολύ μεγάλης δυσκολίας λέει ότι κατορθώνει να επιβιώσει, φαντάζεται η κυβέρνηση ότι αυτή η τεράστια αλλαγή στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων δεν επηρεάζει και την ψήφο τους σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ; Διότι μπορεί η κρίση να δημιουργήθηκε προ ΣΥΡΙΖΑ αλλά η κυβέρνηση του ήταν αυτή που επιτάχυνε την επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου εμποδίζοντας την ανάκαμψη που είχε αρχίσει να διαφαίνεται το 2014.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS