Οι εκλογές ως αναγκαιότητα

Η κοινωνία, όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλες περιπτώσεις, προηγείται των πολιτικών αντιλήψεων και των μικροκομματικών συμπεριφορών που οι αντιλήψεις αυτές υπαγορεύουν Υπ αυτήν την έννοια είναι βέβαιο ότι η ελληνική κοινωνία σήμερα, υπό το βάρος των πανταχόθεν πιέσων που δέχεται, αξιολογεί πως η σημερινή κατάσταση που βιώνει η χώρα, είναι αναντίστοιχη του προβληματισμού που θα έπρεπε να κυριαρχούσε, στον πολιτικό κόσμο γενικώς, για την κρισιμότητα των σημερινών πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει πάση θυσία στην εξουσία. Πλην της Νέας Δημοκρατίας κανένα άλλο κόμμα δεν ζητεί, με την επιμονή που υπαγορεύει το αδιέξοδο της χώρας, προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία. Οι εκλογές μοιάζουν πλέον αναγκαίες προκειμένου να αποκατασταθούν συνθήκες πολιτικής σταθερότητας. Για δύο λόγους. Ή θα προκύψει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας οπότε τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό θα είναι απολύτως καθαρά, χωρίς παρα φύσιν κυβερνητικές συμμαχίες όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ή αν δεν προκύψει αυτοδυναμία και η Νέα Δημοκρατία ως το πρωτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά και ο αρχηγός της θα έχουν τον κύριο λόγο στη διακυβέρνηση της χώρας.

Επισημαίνουμε τα παραπάνω σε σχέση με τα διακινούμενα σενάρια περί σύμπηξης συμμαχιών ωστε να μη κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρατηρώντας ότι πρόκειται για μία ευφάνταστη προοπτική και επικίνδυνη καθώς θα οδηγούσε τη χώρα σε βαθειά πολιτική κρίση εν μέσω μιας οικονομικής που δεν παρέρχεται. Σε τελευταία ανάλυση όσοι απεργάζονται από τα λοιπά κόμματα τέτοια σχέδια –μη θέλοντας μάλιστα να αποδεχθούν την αυτοιδυναμία της ΝΔ- ας αναλάβουν και την μεγάλη ευθύνη της πολιτικής αστάθειας όντας υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό.

Είναι κάτι τελείως διαφορετικό να έρχονται σε αναγκαστική συνεννόηση τα κόμματα στην περίπτωση που ο λαός θα αποφάσιζε να διαμοιραστούν οι ψήφοι του και διαφορετικό πράγμα ένα τμήμα του πολιτικού συστήματος να σχεδιάζει να υπονομεύσει, στην ουσία, μία λαίκή εντολή. Αυτήν δηλαδή που θα δοθεί στην Νέα Δημοκρατία. Εκτός και αν βουλιμικοί της εξουσίας πολιτικοί θελήσουν, για προσωπικό πολιτικό όφελος, να επωμισθούν την ευθύνη του «αρχιτέκτονα» μιας εθνικής καταστροφής, στην οποίαν μπορεί να οδηγήσει μία παρατεταμένη ακυβερνησία που οι ίδιοι θα επέβαλαν.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS