Τα σκάνδαλα ως στοιχείο αντιπαράθεσης

Δεν ξέρουμε επακριβώς πότε θα γίνουν εκλογές. Κάτι εχει υπόψιν του ο πρωθυπουργός. Και αυτό το κάτι δεν είναι άλλο από μία ετοιμότητα. Όχι ετοιμότητα που έχει να κάνει με την προετοιμασία του κόμματος και των υποψηφίων του. Αλλά με την αποδυνάμωση του αντιπάλου. Με κάθε μέσο. Αποτελεσματικότερο δε μέσο είναι η δημιουργία σκιών για τον αντίπαλο, ασχέτως αν οι σκιές αυτές είναι πραγματικές ή τις ρίχνουν θέματα, υπαρκτά ή ανύπαρκτα που βγάζει στον ήλιο η αριστερή κυβέρνηση.

Στον λαό που διαθέτει ένστικτο –έστω και αν αργεί να το εκδηλώσει- έχει καταστεί σαφές οτι η αντεπίθεση της Κυβέρνησης, προεκλογικής ή μή –ειδικώς μετά τα συλλαλητήρια- βασίστηκε στην πολιτική ανάδειξη ενός σκανδάλου για να κτυπηθεί ο αντίπαλος. Ενος διεθνούς κατά τα άλλα σκανδάλου, όπου το περίεργο είναι ότι ενώ διερευνάται η Νovartis  σε πάνω από 20 χώρες σε καμμία δεν έχει προκύψει εμπλοκή πολιτικών προσώπων! Με άλλα λόγια σε ένα είδος μιμητισμού από πλευράς Τσίπρα, ακολουθείται η τακτική Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος πριν καν αναλάβει, διέσυρε σε όλη την Ευρώπη την χώρα του, ως διεφθαρμένη.

Το να μπει κανείς στη λογική του ποιος είναι εντιμότερος εμπεριέχει ένα σημαντικό κίνδυνο. Της ακύρωσης του πολιτικού συστήματος, με την εμπέδωση στη συνείδηση του κόσμου της αντίληψης ότι οι πολιτικοί εντάσσονται στην πολιτική για να του «φάνε» τα λεφτά του. Και ασφαλώς τα μέλη του Κοινοβουλίου μας δεν είναι λιγότερο έντιμα από τους λοιπούς πολίτες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν αρκετοί που ενώ κλέβουν ενσυνειδήτως το κράτος, δεν τους λείπει το θράσος να υποστηρίζουν για τους πολιτικούς ότι «όλοι ίδιοι είναι».

Η προσπάθεια ανάδειξης ενός σκανδάλου με πολιτικές, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ προεκτάσεις, ασφαλώς και πρέπει να διερευνηθεί. Η σκόπιμη όμως απόπειρα γενίκευσης, που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, προκειμένου να στιγματίστούν δύο κόμματα που συγκυβέρνησαν είναι, ως προς την μεθόδευση, πολιτικά απαράδεκτη και αφελής. Απαράδεκτη διότι συνιστά ένα χυδαίο λαϊκισμό, και αφελής διότι καταλαβαίνουν οι πολίτες (α) την σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής ανάδειξης του θέματος (β) έχουν κατανοήσει τα κενά που υπάρχουν και (γ) αντιλαμβάνονται ότι ένα σε αποδρομή κόμμα ως μόνη σωτηρία βλέπει την σπίλωση των αντιπάλων του, μπας και ο κόσμος θεωρήσει ότι η απωλέσασα το ηθικό πλεονέκτημα αριστερά είναι πιο ηθική από τους αντιπάλους της.

Σε αυτά βεβαίως πρέπει να προσθέσουμε και την ανάγκη δημιουργίας κλίματος πόλωσης από την κυβέρνηση με την προοπτική να αυξησει την πολύ χαμηλή συσπείρωση του κυβερνώμτος κόμματος

Αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση, στην σπουδή της να πλήξει τους αντιπάλους της, είναι ότι στην ουσία απαξιώνει όλο το πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού της. Διότι στο τέλος τέλος μένει η αντίληψη στον κόσμο ότι οι μισοί είναι δiεφθαρμένοι και οι άλλοι μισοί ανίκανοι. Όπως λ.χ. η κυβέρνηση της αριστεράς, της οποία κάποια κουσούρια θα προσπαθήσουν να της βρουν οι αντιπαλοί της, όταν την αντικαταστήσουν στην εξουσία.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS