Το ΠΑΣΟΚ είν’ εδώ

Όπως αναμενόταν εξελέγη η κ., Γεννηματά η νέα πρόεδρος του αδιαμόρφωτου φορέα που έχει ως φιλόδοξη προοπτική να αποτελέσει την νέα κεντροαριστερά που διεκδικεί και ο κ.Τσίπρας.

Παρ όλο που η εγχώρια κεντροαριστερά, έτσι όπως εκπροσωπήθηκε, στη σοσιαλιστική της διάσταση από το ΠΑΣΟΚ –που και πάλι πρωταγωνιστεί στην ανασυγκρότησή της- κάθε άλλο παρά αναμάρτητη είναι για το σημερινό χάλι της Ελλάδας, εν τούτοις θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την εξής ανάγκη: Ότι πρέπει να υπάρξει ένα ισχυρό αστικό κόμμα –πέραν δηλαδή της ΝΔ- που πιστεύει στην Ευρώπη, στις αρχές της αγοράς και του φιλελευθερισμού όπως πιστεύουν και οι ευρωπαϊκοί εκπρόσωποι του κεντροαριστερού χώρου.

Την ανάγκη αυτή την επιβάλει η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός κόμματος που έχει βεβαίως ως βάση του την αριστερά αλλά που έχει πλέον μία μπάσταρδη ιδεολογία, που θολώνει τις πραγματικές διαθέσεις των νεοκομμουνιστών. Που παραπαίουν μεταξυ της επιλογής πολιτικών για να παραμείνουν στις καρέκλες τους και στην εξουθένωση της μεσαίας τάξης ώστε να είναι αρεστοί στο τμήμα της κοινωνικής μιζέριας που θεωρούν εκλογική δεξαμενή τους.

Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο καθώς ο ούτως ή αλλως αποτυχημένος Δήμαρχος Αθηναίων –που στην πρωτεύουσα κυριολεκτικώς «είχε πατώσει» κατά την εκλογική διαδικασία τηςπρώτης Κυριακής - δεν θα αξιολογείτο ως αναμορφωτής της κεντροαριστεράς. Ενω το σιμιτικό-εκσυγχρονιστικό πείραμα που επιχειρήθηκε με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη μάλλον ως πολιτική παιδική χαρά αξιολογήθηκε από τους μπαρουτοκαπνισμένους πασόκους που επιμένουν να είναι πιστοί στον χώρο αυτό.

Ασφαλώς και έχει ενδιαφέρον αυτή η προσπάθεια της υποτιθέμενης ανασύνταξης της κεντροαριστεράς, που δεν είναι παρά ένα συγκεκριμένο ΠΑΣΟΚ με άλλη προβειά.

Αρκετοί ερμήνευσαν την προσέλευση –ειδικώς της πρώτης Κυριακής- ως μηνυμα του κόσμου να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Ευκολότερα θα έφτανε το μήνυμα αν συντάσσονταν όλοι αυτοί με την ΝΔ!! Το βεβαιο είναι ότι τα υλικά με τα οποία επιχειρείται να φτιαχτεί η νέα ...σωτηρία της Ελλάδας είναι είτε δοκιμασμένα στην αποτυχία είτε ιδεολογικώς μπαγιάτικα. Δυστυχώς για τους φιλόδοξους συντηρητές της εικόνας της καταστροφικής ελληνικής σοσιαλδημοκρατικής παρωδίας, η λαϊκή μνήμη είναι ακόμη ισχυρή διότι νωπές είναι και οι αναμνήσεις από τα πολιτικοοικονομικά ανδραγαθήματά της. Οι δε υψιπετείς μεσσιανικοί και καθαρτήριοι, υποτίθεται, στόχοι είναι απλές διαπιστωτικές πράξεις της σημερινής Ελλάδας από εκείνους που έχουν την τεράστια και πολυετή ευθύνη για το κατάντημά της.

* του Νίκου Σίμου

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS