Το γερμανικό λυκόσκυλο

Ένα αναπάντητο ερώτημα είναι αν είμαστε Δύση της Ανατολής ή Ανατολής της Δύσης, σε σύγκριση με όσα καλά συμβαίνουν στις λοιπές προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Το ερώτημα προκύπτει από διάφορα κατά καιρούς περιστατικά όπως η ενδημική διαφθορά, αλλά και το «κουτό Κράτος» που είναι επιπλέον και παραμένει και τρακαδόρος. Ειδικώς σήμερα που για να βγούν πρωτογενή πλεονάσματα το Κράτος προτιμάει να μην εξοφλεί τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες.

Βεβαίως στη θαυμάσια αυτή χώρα, κατά τα άλλα, είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι άλλο, δεδομένου ότι κατοικούν Έλληνες. Με ό,τι κουβαλούν στο DNA τους, στο οποίο προφανώς είναι καταγεγραμμένα περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα.

Ο εκτενής αυτός πρόλογος γράφεται προκειμένου να υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει αφελώς να νομίζουμε ότι το Κράτος είναι μία αφηρημένη έννοια. Είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αυτοί που στελεχώνουν το κράτος, από τον προϊστάμενο και τον γενικό διευθυντή έως τον τελευταίο κλητήρα, είναι κάποιοι από τη δική μας φυλετική σάρκα. Κατά συνέπειαν, αν λάβουμε και λίγο υπ’ όψιν τα παραπάνω εν προλόγω αναφερόμενα, μπορούμε να δικαιολογήσουμε γιατί ο γενικός επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης, στις ετήσιες Εκθέσεις του, έφριττε με όσα διαπίστωνε για το πώς λειτουργεί το ελληνικό κράτος, για την κακοδιοίκηση και την έκταση της διαφθοράς.

Μερικά παραδείγματα εξωφρενικής πραγματικότητας που έχουν καταγραφεί σε παλαιότερες Εκθέσεις, χωρίς η σημερινή πραγματικότητα να είναι διαφορετική:

-Για ένα παράνομο WC δεν ήταν δυνατή, επί χρόνια η κατεδάφισή του.

-Τα αυθαίρετα όχι μόνο εξακολουθούν να φυτρώνουν σαν μανιτάρια, αλλά και το κράτος κάνει στραβά μάτια –συμπληρώνουμε εμείς- προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να τα νομιμοποιεί ώστε να εισπράττει τα πρόστιμα που προσδιορίζει κάθε φορά. Ήδη και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την ίδια πεπατημένη.

-Οι Εφορίες και οι Πολεοδομίες εξακολουθούν κατά τον Επιθεωρητή να κρατούν τα πρωτεία της διαφθοράς.

-Στα Νοσοκομεία γίνεται όργιο σπατάλης και οι επιτήδειοι «’κονομάνε μια ζωή».

-Κυριαρχεί η ατιμωρησία με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση εκπαιδευτικού που διακινούσε πορνογραφικό υλικό. Κι αυτό διότι όταν τα πειθαρχικά συμβούλια απαρτίζονται από συναδέλφους είναι λογικό σε αρκετές περιπτώσεις να εκδηλώνεται η κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη.

-Το 2006, ένας τότε υφυπουργός Οικονομικών είχε κάνει την πρωτοφανή έκκληση προς τους τελωνειακούς υπαλλήλους να περιορίσουν με... δική τους πρωτοβουλία, το «γρηγορόσημο». Δηλαδή το «λάδωμα» που ζητούσαν για να επιταχύνουν τον εκτελωνισμό εισαγομένων ειδών!

Αν συμβαίνουν όλα αυτά, επί τόσα χρόνια, αντιλαμβάνεται στο τέλος κανείς ότι πολύ δύσκολα μπορούν να ξεριζωθούν όλα αυτά τα κακά που φυτρώνουν επί τόσα χρόνια. Κι αυτό διότι έχουν «ποτισθεί» οι αντιλήψεις με το δηλητήριο της ανεντιμότητας.

Επιστρέφοντας στα κακά του ελληνικού κυττάρου, πληροφορήθηκα κάποτε το εξής για το γερμανικό...λυκόσκυλο. Μου είπαν λοιπόν, γενομένης σχετικής συζήτησης ότι αυτή η ράτσα απαιτεί να της δίνεις συνέχεια απασχόληση. Με έκπληξη δε έμαθα ότι ο αντίστοιχος Έλληνας ποιμενικός δεν θέλει να του αναθέτεις δουλειές!! Γι’ αυτό και ο ελληνικός Στρατός δεν δέχεται τέτοια σκυλιά! Τα συμπεράσματα δικά σας…

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS