Influencer και ξερό ψωμί

Influencer και ξερό ψωμί

Έπιασαν λέει, έναν (ή μία, δεν ξέρω και ούτε έχει σημασία) influencerνα κονομάει λεφτά με την σέσουλα αλλά να μη τα δηλώνει στην Εφορία. Σου λέει, κορόϊδο είμαι; Αλλά δεν είναι κορόϊδο ούτε η αρμόδια Αρχή που τον (ή την) τσίμπησε.

Καινοφανής εξ Εσπερίας ο όρος influencer που, υποτίθεται ότι είναι κάποιος τύπος ή τύπισσα που έγινε, για λόγους που ούτε ο ίδιος ή ίδια γνωρίζουν, στην ζωή του δημοφιλής ή διάσημος. Και κάνει καρριέρα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και επηρεάζει, λόγω της αναγνωρισιμότητας  αυτής κόσμο και κοσμάκη. Βεβαίως μη φανταστείτε ότι οι Influencers είναι  τίποτε επιστήμονες ούτε βεβαίως ότι το κοινό που τους ακολουθεί και επηρεάζεται, ξημεροβραδιάζεται μελετώντας Σωκράτη και Νίτσε. ΄Ετσι η επιρροή συνίσταται στον τρόπο που ο influencer συμπεριφέρεται, από τι φοράει και από τις επιλογές κάνει στην ζωή του. Τη ρηχή ζωή του.

Πριν ανακαλυφθεί ο όρος influencer η λέξη που θα προσδιόριζε την επίδραση του θα ήταν …πιθηκισμός. Βεβαίως μη περιμένετε να λένε οι influencers σοφίες του Γιάλομ ή του Επίκουρου ώστε οι ακόλουθοί του να τις εφαρμόζουν. Και ούτε είναι κολακευτικός ο όρος «ακόλουθοι» δεδομένου ότι ήταν ένα όρος χρησιμοποιούμενος κατά κόρον στον Μεσαίωνα και λέγονταν στην γαλλική εκδοχή του Pages, τουτέστιν λακέδες. Τι λένε λοιπόν οι influencers; Σαχλαμάρες και σαχλοειδώς συμπεριφέρονται. Οπότε ανάλογη είναι και η αντιγραφή από τους μιμητές τους.

Βεβαίως μπορεί κάποιος να αντιτάξει, διαστέλλοντας την ερμηνεία του όρου ότι influencer ήταν και ο Σωκράτης και μάλιστα λίαν ισχυρός. Καθότι επηρέαζε κόσμο και κοσμάκη  της εποχής του. Σωστό το αντεπιχείρημα μόνο που ο Σωκράτης ο δόλιος δεν έλεγε στους Αθηναίους αν θα πρέπει να φορέσουν την χλαμύδα ή τον χιτώνα με το τάδε χρώμα  ή με τι είδους σαντάλια θα πρέπει να πηγαίνουν στα συμπόσια.

Συμπέρασμα. Μπορεί οποιοσδήποτε να γίνει influencer. Aρκεί να γίνει πρώτα λίγο δημοφιλής. Και δεν είναι δύσκολο σήμερα. Μπορεί να πει λ.χ. ότι κάποτε ήταν παντρεμένος, αν είναι άντρας, με τον Σβαρτσενέγκερ ή αν είναι κοπελιά με Κατρίν Ντενέβ. Δεν χρειάζεται να είναι αλήθεια γιατί δεν θα τους ζητήσουν και στεφανοχάρτι. Από εκεί κι έπειτα δεν έχουν παρά να λένε ό, τι τους κατέβει, να φοράνε ό, τι τους καπνίσει, προπαντός δε να διατυπώνουν ασυναρτησίες. Το χρήμα θα αρχίσει να τρέχει. Υπό τον όρο να έχουν τον νου τους στον Πιτσιλή που καραδοκεί με την απόχη της Εφορίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ